Mainos

Ro­va­nie­me­läi­sy­ri­tyk­sel­le käyt­töön vi­ruk­siin ja ho­mei­siin tehoava de­sin­fioin­ti­me­ne­tel­mä - lait­teis­to tuhoaa mik­ro­be­ja ilmasta ja pin­noil­ta

Rovaniemellä ja Haaparannalla toimiva Decont on aloittanut desinfioinnit vetyperoksidikaasulla. Yhtiö käyttää suomalaista, VTT:n ja Puolustusvoimien kanssa yhteistyössä kehitettyä̈ uutta laitteistoa, joka tuhoaa mikrobeja, kuten bakteereja, viruksia ja homeitiöitä ilmasta ja pinnoilta, joko asiakkaan omissa tai Decontin puhdistustilassa.

Decont palvelee Lapin ja Oulun läänien alueella sekä Ruotsin Norrbottenissa.
Decont palvelee Lapin ja Oulun läänien alueella sekä Ruotsin Norrbottenissa.

Decont tekee puhdistuskäsittelyitä Pohjois-Suomen ja Ruotsin Norrbottenin alueella julkiselle sektorille, yrityksille ja yksityishenkilöille. Puhdistuksen kohteena voivat olla sisätilat, irtaimisto tai ajoneuvot. Käytännössä laitteisto antureineen viedään käsiteltävään tilaan, joka suljetaan tiiviisti dekontaminoinnin ajaksi.

– Voimme käsitellä irtaimiston ja ajoneuvot Rovaniemellä omassa desinfiointitilassa. Autoille voidaan tehdä samassa yhteydessä täydellinen sisä- ja ulkopesu. Auton desinfiointi kestää tyypillisesti noin puolitoista tuntia, palvelusta vastaava insinööri Marko Uusipulkamo kertoo.

Laitteisto on helposti siirrettävissä, esimerkiksi home- tai korona-altistuksen tapauksessa asiakkaan tiloihin. Vaihtoehtoisesti asiakkaan irtaimisto tai ajoneuvo voidaan kuljettaa suojattuna Decontin tiloihin. Uusipulkamon mukaan isokin tila tai irtaimisto saadaan vastaamaan sairaalaympäristön puhdastilan vaatimuksia yhden työpäivän kuluessa.

Home- ja sieni-itiöille altistuneessa tilassa ollut irtaimisto tuomitaan usein tuhottavaksi. Vetyperoksidilla voidaan tehokkaasti neutralisoida altistunut irtaimisto eikä siitä ole myöskään haittaa esimerkiksi elektroniikalle tai piirilevyille.

Autoille voidaan tehdä puhdistuskäsittelyn yhteydessä täydellinen sisä- ja ulkopesu.
Autoille voidaan tehdä puhdistuskäsittelyn yhteydessä täydellinen sisä- ja ulkopesu.

Vetyperoksidikaasu sekoitetaan usein otsonointiin. Uusipulkamo jatkaa:

– Hajuhaittojen osalta työnjako vetyperoksidikaasun ja otsonoinnin välillä on selkeä. Ensin kohde desinfioidaan vetyperoksidikaasulla hajunaiheuttajien osalta, tämän jälkeen hajunpoisto tapahtuu otsonoinnilla. Otsonointi ei juurikaan desinfioi. Decont toteuttaa myös näitä hajuneutralisointeja.

Desinfiointi on aina dokumentoitu prosessi, josta asiakkaalle muodostetaan raportti. Esimerkiksi Covid-19 aikana palvelusta hyötyvät yritykset ja yksityiset, joiden toimintakyky ja tila tulee pystyä todistettavasti turvaamaan tartuntaepäilyn tai todetun tartunnan yhteydessä. Palvelusta toivomme apua erityisesti matkailualalle.

Vetyperoksidikaasun käyttö puhdistuksessa

  • Vetyperoksidia käytetään laimeana (alle 5%) liuoksena mm. hiustenvalkaisuun, haavojen desinfiointiin ja piilolinssien puhdistukseen.
  • Decontin käyttää vetyperoksidikaasu (VHP, vaporized hydrogen peroxide) muodostetaan 50% liuoksesta. Sen hajoamistuotteita ovat vain vesihöyry ja happi. Esimerkiksi koronavirus edellyttää tutkimusten perusteella vähintään 30% liuosta.
  • Vetyperoksidikaasu leviää tehokkaasti ja vaikuttaa kaikilla pinnoilla, joihin on ilmayhteys, tunkeutuen esimerkiksi tekstiilien sisään.
  • Vetyperoksidikaasu ei korvaa siivoamista, minkä vuoksi puhdistusprosessiin sisältyy myös pintojen manuaalinen puhdistus.
  • Puhdistuslaitteisto on Cleamix Oy:n valmistama ja VTT:n testaama. Sitä on käytetty COVID-19 pandemian hallinnassa mm. Etelä-Koreassa ja Etelä-Savon SOTE-alueella.
Lisätietoja

Marko Uusipulkamo, Asiakaspalveluinsinööri +358 400 720 282, marko@decont.fi

www.decont.fi

p.0207 599 988

info@decont.fi


Decont on rovaniemeläinen yritys, joka työllistää̈ 2 työntekijää̈. Yritys on Pohjois-Suomen ainoa vetyperoksidikaasukäsittelyjä tekevä̈ toimija. Yritys on saanut toimintaansa tukea Business Finlandilta.