Tähtijuttu: Saa­ri­se­län uuden pol­ku­juok­su­ta­pah­tu­man rei­til­lä piti muistaa sulkea po­ro­ai­ta ja odottaa ka­ve­rei­ta

Ro­va­nie­me­läi­sen Minna Pak­ka­sen ottama hääkuva pal­kit­tiin – kuva on otettu Ou­nas­vaa­ran kal­lioil­la

Minna Pakkanen kuvasi palkitun hääkuvansa Ounasvaaran kallioilla.
Minna Pakkanen kuvasi palkitun hääkuvansa Ounasvaaran kallioilla.
Kuva: Minna Pakkanen

Rovaniemeläisen valokuvaajan Minna Pakkasen kuva sijoittui hopealle Finnish Photo Awards -kilpailun hääkuvasarjassa. Lisäksi kaksi Pakkasen kuvaa sai kunniamaininnan lapsikuva-sarjassa.

Minna Pakkanen toimii yrittäjänä ja valokuvaajana valokuvaamo Kipinässä yhdessä Antti Pakkasen kanssa. Minna Pakkanen on työskennellyt valokuvaajana vuodesta 2008. Hän on koulutukseltaan kuva-artesaani ja suorittanut myös valokuvaajan ammattitutkinnon. Hänen kuviaan on palkittu aiemminkin useissa eri kilpailuissa.

Finnish Photo Awards on vuonna 2019 perustettu, nyt kolmatta kertaa järjestetty kaikille kuvaajille avoin valokuvakilpailu. Kilpailussa on kymmenen eri kuvauskategoriaa kilpailun kokonaisvoiton lisäksi. Kilpailuun lähetettiin tänä vuonna kaikkiaan noin 600 valokuvaa.

Kilpailun päätuomarina jatkoi aiempien vuosien tapaan brittiläinen valokuvaaja ja valokuvauksen opettaja Jim Lowen, jonka johdolla kuvia arvioi vuosittain vaihtuva kansainvälinen asiantuntijaraati. Finnish Photo Awards -kilpailun järjestää Suomen Ammattivalokuvaajat ry.