Mainos

Ro­va­nie­me­läi­nen yrit­tä­jä Esa laa­jen­taa hen­ki­lös­tö­pal­ve­lui­den saa­ta­vuut­ta La­pis­sa: ”On hienoa päästä tar­joa­maan työ­yh­teisöil­le ja yri­tyk­sil­le laa­duk­kai­ta, kat­ta­via rat­kai­su­ja ja uusia toi­min­ta­mal­le­ja”

Nyt myös Lapissa yritysten ja muiden työyhteisöjen on mahdollista saada apua organisaation ja henkilöstön kehittämiseen, henkilöarviointeihin sekä rekrytointeihin. Tässä auttaa rovaniemeläinen yrittäjä Esa yhdessä tiiminsä kanssa.

”Tällä hetkellä työnteko on muutoksessa. Nyt pohditaan paljon esimerkiksi etätöitä, kokouskäytäntöjä sekä palaverikäytäntöjä”, Esa Auer toteaa.
”Tällä hetkellä työnteko on muutoksessa. Nyt pohditaan paljon esimerkiksi etätöitä, kokouskäytäntöjä sekä palaverikäytäntöjä”, Esa Auer toteaa.

Lapin Yrittäjiin kuuluva Esa Auer on aloittanut yritystoimintansa jo lähes 40 vuotta sitten. Hän on sekä omassa yrityksessään että toimiessaan palkkajohtajana eri toimialoilla kohdannut sen, miten tärkeää työntekijän sekä koko työyhteisön hyvinvointi on. Nykyään hän toimii Eezy-yrittäjänä auttaen yrityksiä, työyhteisöjä sekä muita tahoja etsimään ratkaisuja työyhteisön haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

– Olen ollut pitkään tekemisissä johtamisen kanssa, jolloin olen kohdannut aidosti henkilöstön yhteenpelaamisen tärkeyden. Viimeiset 14 vuotta toimin Varamiespalvelu-yrittäjänä, josta kasvoi VMP. Hiljattain me laajenimme Eezyksi. Kasvun myötä yritykseni toimintaan on tullut mukaan juuri sellaisia palveluita, joita olen aina halunnut tarjota henkilöstön ja työntekijöiden hyvinvointiin sekä työyhteisön toimivuuteen liittyen, Auer tiivistää.

– Tällä hetkellä olemme yksi laajimmista kokonaisvaltaisesti henkilöstöpalveluja tarjoavista yrityksistä Lapissa. On mahtavaa, että myös Lapissa pystymme tarjoamaan tällaista osaamista, Auer jatkaa.

Eezylla on yhteensä 22 yrittäjää ympäri Suomen, joista Auer on yksi. Eezy-verkosto työllistää valtakunnallisesti satoja asiantuntijoita.

– Tarjoamme kattavasti erilaisia palveluita sekä koulutuksia henkilöarvioinnista, rekrytoinnista ja suorahausta organisaation kehittämiseen vahvalla ammattitaidolla. Meillä on rekrytointiin keskittynyt Eezy Personnel sekä valmennuksia ja kehittämistä tarjoava Eezy Spirit, joiden lisäksi toteutamme henkilövuokrausta ja uraohjausta työttömille työnhakijoille Eezy Uran palvelulla. Olemme rinnallakulkija työuran alusta aina eläköitymiseen saakka, Auer tiivistää.

”Rekrytointiprosesseja voi hyödyntää myös sisäisesti, sillä organisaatiossa on usein paljon tunnistamatonta ja hyödyntämätöntä potentiaalia”, pohtii Reija Niemi.
”Rekrytointiprosesseja voi hyödyntää myös sisäisesti, sillä organisaatiossa on usein paljon tunnistamatonta ja hyödyntämätöntä potentiaalia”, pohtii Reija Niemi.

Paikallinen kumppani avuksi rekrytointeihin

Henkilöstö ja sen osaaminen ovat yrityksen tärkeimpiä voimavaroja. Rekrytointiin kannattaakin hyödyntää asiantuntijan osaamista. Tätä mieltä on Eezy Personnelin sekä Eezy Spiritin toiminnoista vastaava Reija Niemi.

– Rekrytointiprosessi koostuu useista eri vaiheista ja osa-alueista. Eri menetelmiä hyödyntäen saadaan kokonaisvaltainen käsitys niin henkilön osaamisesta, kyvyistä ja taidoista kuin motivaatiosta, työtyylistä ja persoonasta. Vastaavia kartoituksia on tuloksellista hyödyntää organisaatiossa myös sisäisesti, sillä organisaatiossa on usein paljon tunnistamatonta ja hyödyntämätöntä potentiaalia, Niemi kertoo.

– Ketterät tutkimukset ovat tehokkaita apuvälineitä, joiden avulla voidaan kartoittaa niin yrityksen nykytilan, toiminnan kehittämisen tarpeet sekä esimerkiksi yrityksen omien asiakkaiden muuttuneet tarpeet ja odotukset. On innostavaa olla tuottamassa asiakkaalle arjen työhön konkreettisia työkaluja, joiden avulla he voivat kehittää toimintaansa, Niemi jatkaa.

Rovaniemen Eezyn toimipisteellä työskentelee kuusi henkilöä. Kuvassa (vas.) Esa Auer, Roosa Alatalo, Mika Hyväri, Hanna Paakkari sekä Reija Niemi.
Rovaniemen Eezyn toimipisteellä työskentelee kuusi henkilöä. Kuvassa (vas.) Esa Auer, Roosa Alatalo, Mika Hyväri, Hanna Paakkari sekä Reija Niemi.

Nykytila muuttaa työnteon tapoja

Auer kertoo, että tällä hetkellä monissa työpaikoissa pohditaan uusia työnteon tapoja.

– Tällä hetkellä työnteko on muutoksessa. Nyt pohditaan paljon esimerkiksi etätöitä, kokouskäytäntöjä sekä palaverikäytäntöjä. Myös me palvelemme monia asiakkaita täysin verkon välityksellä, Auer kertoo.

Monet yritykset ovat alkaneet kehittää tai jollain tavoin muokata toimintaansa koronakriisin aikana. Myös Auer kannustaa tähän.

– Usein yrittäjät ja muidenkin tahojen edustajat elävät hektisessä arjessa, jolloin omien sisäisten prosessien kehittämiseen ei tahdo jäädä aikaa. Haluan innostaa eri työyhteisöjä sekä yrityksiä siihen, että nyt on oikea aika kehittää. Kehittämisellä varmistetaan se, että työyhteisö on enemmän kuin valmiina sitten, kun tilanne normalisoituu ja vauhti alkaa taas kiihtyä, Auer sanoo.

– On upeaa, että nyt myös Lapissa on tarjolla mahdollisuus työyhteisön kehittämiselle sekä uusien ratkaisujen löytämiselle. Kyllä täälläkin osataan, Auer jatkaa.

Tule mukaan Lapin Yrittäjiin, saat itsellesi 35€ arvoisen Elisan lahjakortin >>

-