Kolumni: Vietän van­huu­te­ni put­kas­sa

Työllisyys: Työt­tö­myys on vä­hen­ty­nyt Lapissa – avoin­ten työ­paik­ko­jen määrä kas­vus­sa

Ro­va­nie­me­läi­nen Sulo Lauk­ka­nen, 16, näyt­te­lee uudessa Hä­rän­tap­po­asees­sa – va­lit­tiin lähes 200 hakijan jou­kos­ta


Häräntappoaseen näyttelijäjoukkoa yhteiskuvassa. Sulo Laukkanen on kuvassa neljäs vasemmalta.
Häräntappoaseen näyttelijäjoukkoa yhteiskuvassa. Sulo Laukkanen on kuvassa neljäs vasemmalta.
Kuva: Arttu Kokkonen

Rovaniemeläinen Sulo Laukkanen, 16, on valittu mukaan uuden Häräntappoaseen näyttelijäjoukkoon. Häräntappoase on Anna-Leena Härkösen klassikkoromaani, josta Elisa Viihde tekee kahdeksanosaisen sarjan. Sen pääosissa näyttelee kahdeksan 16–19-vuotiasta nuorta.

Sarjan ideana on tuoda vuonna 1984 julkaistu klassikkoteos 2020-luvulle. Sarja kuvataan pääosin Tampereen seudulla tänä kesänä ja se saa ensi-iltansa Elisa Viihde Aitiossa keväällä 2021.

Sarjan nuoret näyttelijät valittiin mukaan lähes kahdensadan hakijan joukosta. Tuotantoyhtiö ei ole julkistanut roolijakoa eikä Sulo Laukkasen roolikaan siten ole tiedossa. Sarjan näyttelijöitä ei myöskään saa haastatella ennen kuvausten päättymistä.

Sulo Laukkasen lisäksi päärooleissa nähdään Rebekka Baer, Elsa Brotherus, Carola Hakola, Ofelia Hanttu, Romeo Lahti, Noa Lange ja Tuure Taskinen.

Härantappoaseeseen valittu Sulo Laukkanen (keskellä) on näytellyt aiemmin Rovaniemen teatterissa ja Konttisen kesäteatterissa.
Härantappoaseeseen valittu Sulo Laukkanen (keskellä) on näytellyt aiemmin Rovaniemen teatterissa ja Konttisen kesäteatterissa.
Kuva: Arttu Kokkonen

Lyseonpuiston lukiolainen

Laukkanen opiskelee Lyseonpuiston lukiossa, jossa hän aloittaa syksyllä toisen opintovuoden. Hän on tehnyt jo useita rooleja rovaniemeläisissä teattereissa.

Rovaniemen teatterissa Laukkanen on näytellyt muun muassa Jari Tervon romaaniin pohjautuvassa Esikoinen-näytelmässä. Myös ensi syksynä hänet nähdään teatterin suurella näyttämöllä Varasto-komediassa.

Sulo Laukkasen molemmat vanhemmat ovat teatterialalla. Hänen äitinsä on näyttelijä Kylli Köngäs, joka kuuluu Rovaniemen teatterin näyttelijäkuntaan. Laukkasen isä Jukka Laukkanen työskentelee valosuunnittelijana Kajaanin kaupunginteatterissa.

Häräntappoaseesta on tehty suosittu tv-sarja jo 90-luvulla. Siinä näyttelivät muun muassa Santeri Kinnunen, Outi Alanen ja Antti Majanlahti.

Uuden sarjan sarjan ovat käsikirjoittaneet HasBeen-sarjan luoja Oskari Sipola sekä aiemmin muun muassa Putousta käsikirjoittanut Oona Haapaniemi. Sarjan ohjaa Petra Lumioksa.