Mainos

Ro­va­nie­me­läi­nen ra­vin­to­la­yrit­tä­jä Jari selvisi ko­ro­na­krii­sis­tä ke­hit­tä­mäl­lä lii­ke­toi­min­taan­sa – hän avasi ko­tiin­kul­je­tuk­sen, johon tar­vit­ta­va liit­ty­mä hoitui Eli­sal­ta

Jari Näsman pyörittää Ravintola Comicoa Rovaniemellä.
Jari Näsman pyörittää Ravintola Comicoa Rovaniemellä.

Jari Näsman toimii yrittäjänä ravintola- ja ohjelmapalvelualalla, päätoimisena hän pyörittää Lapin Yrittäjiin kuuluvaa Ravintola Comicoa Rovaniemellä. Näsman on toiminut ravintola-alalla noin 30 vuoden ajan, josta yrittäjänä yli 10, mutta ei ole koskaan törmännyt koronaviruksen aiheuttamaan vastaavaan tilanteeseen.

– Oli mielenkiintoista, kun saimme muutama viikko sitten avata ovet taas asiakkaille kunnolla. Siitä on erittäin positiiviset fiilikset. Toivottavasti rajoitukset pystyttäisiin purkamaan mahdollisimman pian, ja tilanne normalisoituisi kokonaan, Näsman sanoo.

Hiljentyneen liiketoiminnan myötä Näsman halusi lähteä kehittämään omaa liiketoimintaansa; pian Comicolle avattiin oma nettikauppa sekä kotiinkuljetus. Näiden avulla Näsman pystyi pitämään kuusi vakituista työntekijäänsä töissä ja liikevaihtoa tuli sen verran, että Comico pystyi pitämään ovensa avoinna. Kotiinkuljetuksen maksupäätettä varten Näsman otti itselleen uuden koneliittymän Elisalta.

– Teimme koronaviruksen vaikutusten pahimpina aikoina tappiota, mutta liiketoiminnan kehittämisellä saimme edes jonkin verran liikevaihtoa. Vaikeassa tilanteessa auttoi jutteleminen henkilöstöni kanssa – meillä työntekijät eivät ole kuluerä vaan voimavara jatkaa eteenpäin. Tällä hetkellä teemme töitä sen eteen, että saamme avattua uuden terassialueen juhannuksen jälkeen, Näsman kertoo.

– Kotiinkuljetusta varten otin meille uuden liittymän Elisalta. Lisäksi Comicon puhelinliittymät ovat tulleet jo pitkään Elisalta. Käyn säännöllisesti katsomassa tilaukset kuntoon Rovaniemellä Elisan yritysmyyjänä toimivan Kirsi-Maria Moilasen kanssa. Hän osaa neuvoa yrittäjäjärjestön jäsenille kuuluvista eduista, Näsman jatkaa.

Elisan yritysneuvonta Lapissa

Elisan Rovaniemen pisteellä toimiva yritysmyyjä Moilanen auttaa yrittäjiä löytämään itselleen oikeat sopimukset, alennukset ja palvelut yritystoiminnan vahvistamiseksi. Moilanen on toiminut tehtävässään jo 11 vuoden ajan, ja onkin ajan saatossa työskennellyt satojen ympäri Lappia toimivien yrittäjien kanssa.

– Työnkuvaani kuuluu pitää huolta Elisan yritysasiakkaista, ja olenkin heihin vähintään kerran vuodessa yhteydessä – tietysti olen myös aina auttamassa heitä, kun he ottavat minuun yhteyttä. Minulla on asiakkaina yrittäjiä aina toiminimistä isoihin yrityksiin, Moilanen kertoo.

Suomen suurin elinkeinoelämän järjestö Yrittäjät toimii yrittäjien edunvalvojana, tukena ja verkostona. Yrittäjäjärjestön alueellinen toimija, Lapin Yrittäjät, vaikuttaa lappilaisten yrittäjien puolesta. Järjestöön kuuluvat yrittäjät saavat useita rahallisia alennuksia eri tuotteista ja palveluista Elisalta. Moilanen kannustaakin yrittäjiä käymään katsomassa heille tarkoitetut rahanarvoiset jäsenedut Elisan yrityssivuilta, jonne ne päivittyvät kuukausittain. Lisäksi yrittäjät saavat alennusta esimerkiksi puhelinliittymistä, mobiililaajakaistoista sekä langattomista laiteratkaisuista. Elisa tarjoaa yrittäjille myös it-tukea, joka auttaa uuden laitteen käyttöönotossa.

– Koronakriisin vaikutuksista osa yrittäjistä otti itselleen lisää liittymiä liiketoiminnan kehittämisen tai laajentamisen vuoksi, osa puolestaan joutui irtisanomaan liittymiä myynnin loppumisen vuoksi. Sitä oli todella surullista kuulla. Toivottavasti tilanne normalisoituu mahdollisimman monella niin pian kuin mahdollista, Moilanen toteaa.

Moilanen auttaa yrittäjiä oikeiden palveluiden sekä tuotteiden valinnassa. Hän kannustaa yrittäjiä olemaan suoraan häneen yhteydessä, mikäli Elisan palveluille voisi olla tarvetta.

– Jos pohdit Elisan tarjouksia yrittäjälle, kannattaa ottaa minuun rohkeasti yhteyttä. Autan sinua mieluusti numerossa 050 500 1117 tai sähköpostilla osoitteesta kirsi-maria.moilanen@elisa.fi. Toistaiseksi olen koronan vuoksi työskennellyt etänä, mutta tarvittaessa voimme sopia tapaamisajan. Kesäloman jälkeen elokuun alussa palaan taas pysyvästi Rovaniemen Elisan myymälään, Moilanen kertoo.

Uusille Lapin Yrittäjien jäsenille 35€ lahjakortti Elisan myymälään

Osana Lapin Yrittäjien ja Elisan yhteistyötä kaikki netin kautta liittyneet uudet jäsenet saavat itselleen 35€ lahjakortin Elisan myymälään. Lahjakortti on voimassa vuoden sen myöntämishetkestä ja se käy Elisan myymälöissä laitteisiin, lisätarvikkeisiin sekä muihin fyysisiin tuotteisiin. Lahjakortin lähetetään postitse jäsenmaksun maksamisen jälkeen. Kampanja koskee netissä liittyneitä jäseniä, ja se on voimassa 31.8.2020 asti.

Uusille Lapin Yrittäjien jäsenille 35€ lahjakortti Elisan myymälään
Uusille Lapin Yrittäjien jäsenille 35€ lahjakortti Elisan myymälään

Tule mukaan Lapin Yrittäjiin täällä >>