Jälkipuinti: Ranua ei saanut pandoja mat­kai­lun ve­to­nau­loik­si, mikä oli lopulta onni

Kolumni: Ruot­sa­lais­nei­ti auttoi ym­mär­tä­mään pa­rem­min ko­ti­kau­pun­kia­ni Ro­va­nie­meä

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Rosa Poh­jo­lai­sel­ta komea olym­pia­näyt­tö Schlad­min­gis­sa - Mikaela Shiff­rin ajoi yk­kös­si­jois­sa Ingemar Sten­mar­kin ohi

Hyvinkääläisen 14:s sija paras suomalaisnaisen mc-tulos sitten Tanja Poutiainen-Rinteen.

18-vuotias Rosa Pohjolainen nappasi uran parhaan maailmancupin sijoituksen Itävallan Schladmingissa tiistai-iltana lasketussa iltapujottelussa. Hyvinkääläinen oli lähtönumerolla 54 kilpailun 14:s. Hän oli samalla sijalla jo 1. kierroksen jälkeen.

Pohjolainen vankisti kauden toisella maailmancupin pistesijoituksellaan myös otetta Suomen ainoasta naisalppihiihtäjien olympiapaikasta Pekingiin.

Ensimmäisen laskun jälkeen Pohjalainen jäi 1,24 sekuntia kierroksen nopeimmin laskeneesta Slovakian Petra Vlohovasta. Loppuajassa hän hävisi voittoon nousseelle USA:n Mikaela Shiffrinille 1.92. Vlhova oli kakkonen 15 sadasosaa amerikkalaista perässä. Slovakki kuitenkin varmisti jo pujottelucupin voiton, sillä hän on ottanut seitsemästä osakilpailusta viisi ykkössijaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.