Tulipalot: Ro­va­nie­men Kar­von­ran­nas­sa palaa oma­ko­ti­ta­lon sauna – ­sam­mu­tus­työt käyn­nis­sä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Roger Fe­de­re­rin us­ko­ma­ton matka päättyi Nadalin rin­nal­la: "Juuri näin ha­lu­sin­kin lo­pet­taa"

Ammattilaiskentät jättävä sveitsiläissuuruus painotti kaiken tapahtuneen viimeistä kertaa, mutta kuvaili olevansa onnellinen, eikä suruissaan.

Lontoo
Roger Federer hyvästeli tennisyleisön Lontoossa Rafael Nadalin nelinpeliparina.
Roger Federer hyvästeli tennisyleisön Lontoossa Rafael Nadalin nelinpeliparina.
Kuva: ANDY RAIN

Tenniksen sveitsiläissuuruus Roger Federer päätti ammattilaisuransa nelinpelitappioon toisen lajilegendan, espanjalaisen Rafael Nadalin rinnalla. Kaksikko esiintyi myöhään perjantaina yhdessä Lontoossa pelattavassa Laver cupissa.

Federer, 41, kertoi viime viikolla jättävänsä ammattilaiskentät. Lajin 20-kertainen grand slam -voittaja on kärsinyt vuosia polvivammasta, joka on enteillyt uran päätöstä. Hänen edellinen ottelunsa oli viime vuonna Wimbledonin puolivälierässä.

Euroopan ja muun maailman välinen joukkuekilpailu on herkistänyt tennisväen ja urheilumaailman. Monet lajisuuruudet välittivät terveisiään väistyvälle mestarille ottelun alla.

Ottelun jälkeen Federer kuvaili olleensa "uskomattomalla matkalla".

– Tuntuu mahtavalta olla täällä. Nautin, kun pääsin sitomaan kengännauhani vielä kerran, Federer sanoi.

Kyynelehtivä Federer painotti kaiken tapahtuneen viimeistä kertaa. Hän kuitenkin vakuutti päivän olleen upea ja sanoi olevansa onnellinen, eikä suruissaan.

– En tuntenut stressiä niin paljon, vaikka ajattelin, että ehkä jokin paikka, kuten pohje, pettäisi, mutta ottelu oli upea. Juuri näin halusinkin lopettaa, hän sanoi.

– Pelaaminen Rafan kanssa ja kaikkien suuruuksien täällä olo, kaikkien legendojen, kiitos.

Euroopan joukkueessa pelaavat "neljästä suuresta" myös Novak Djokovic ja Andy Murray.

Nelinpelissä voiton veivät Yhdysvaltain Jack Sock ja Frances Tiafoe lukemin 4–6, 7–6 (7–2), 11–9.

Nadalilla ja Federerillä pitkä yhteinen taival

Federer ja Nadal, 36, pelasivat toisiaan vastaan 40 kertaa, mukaan lukien yhdeksässä grand slam -finaalissa. Nadal oli keskinäisissä kamppailuissa parempi lukemin 24–16 ja saavutti peleissä Federerin kunnioituksen.

Nadal kohtasi Federerin ensi kertaa 2004, ja yhteisen taipaleen päätös oli tunteikas hänellekin.

– Oli kunnia olla osa urheilun historiaa. Olemme kokeneet paljon yhdessä. Kun Roger jättää kiertueen, iso osa minunkin elämästäni katoaa, Nadal korosti.