Kadonnut: Poliisi etsii 15-vuo­tias­ta Jimi Repoa Ro­va­nie­mel­tä

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Pääkirjoitus: Uusilla met­sien­suo­je­lu­alueil­la py­ri­tään vai­kut­ta­maan vaa­lei­hin, ei hak­kui­siin

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Ris­to­mat­ti Hakola avaa miesten hiih­to­vies­tin, Joni Mäki ank­ku­rik­si - Iivo kohtaa Bols­hu­no­vin kak­kos­osuu­del­la

Zhangjiakou
Ristomatti Hakola aloittaa Suomen miesten viestin.
Ristomatti Hakola aloittaa Suomen miesten viestin.
Kuva: JEON HEON-KYUN

Suomi hiihtää maastohiihdon miesten 4x10 kilometrin viestin joukkueella Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen ja Joni Mäki. Kokoonpano on sama, jolla Suomi oli viime vuonna kuudes Oberstdorfin MM-kisoissa. MM-laduilla Norja oli ykkönen ennen Venäjää ja Ranskaa.

Zhangjiakoun olympialaduilla Niskanen on hiihtänyt jo kaksi mitalia, Hyvärinen kaksi pistesijaa ja Mäki oli sprintissä neljäs. Ennakkoon arvaamattomin on Hakolan avausosuus, sillä eilen 15 kilometrillä Hakola pettyi rajusti hiihtoonsa.

Viestin kaksi ensimmäistä osuutta hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla, loput kaksi vapaalla. Kakkososuudella Niskanen saa vastaansa muun muassa tutun kilpakumppanin Aleksandr Bolshunovin. Bolshunov kukisti Niskasen viikko sitten yhdistelmäkilpailussa, mutta jäi eilen 15 kilometrillä toiseksi Niskasen takana.

Venäjän olympiakomitean joukkue (ROC) hiihtää huomenna viestiä kvartetilla Aleksei Tshervotkin, Bolshunov, Denis Spitsov ja Sergei Ustjugov. Norjan joukkue hiihtää kokoonpanolla Emil Iversen, Pål Golberg, Hans Christer Holund ja Johannes Hösflot Kläbo, joka on voittanut ainoana norjalaisena mieshiihtäjänä Zhangjiakoussa henkilökohtaisia mitaleja.

Ranska hiihtää kvartetilla Richard Jouve, Hugo Lapalus, Clement Parisse ja Maurice Manificat. Ruotsi hiihtää nelikolla Oskar Svensson, William Poromaa, Jens Burman ja Johan Häggström. Sveitsillä avaajana on maan suurhiihtäjä Dario Cologna, jonka jälkeen viestiä vievät Jonas Baumann, Candide Pralong ja Roman Furger.

Suomen miesten edellinen olympialaisten 4x10 kilometrin viestin mitali on Naganon olympialaisten pronssi vuodelta 1998. MM-kisoissa Suomi on yltänyt miesten viestimitaleille viimeksi vuonna 2009 Tshekin Liberecissä, jolloin Suomi oli kolmas.