Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Reetta Hurs­keen pitkä viikko päättyi yhteen juok­suun – "Olin vain liian hidas"

Suomalaisaituri jäi välieriin EM-kilpailuissa.

München
Reetta Hurskeen toive EM-finaalista ei toteutunut.
Reetta Hurskeen toive EM-finaalista ei toteutunut.
Kuva: RONALD WITTEK

Pika-aituri Reetta Hurske jäi välieriin yleisurheilun EM-kilpailujen naisten 100 metrin aitajuoksukilpailussa. Hurske juoksi sunnuntai-iltana Münchenin olympiastadionilla ajan 12,95 ja oli eränsä kolmas. Kahdelle parhaalle olisi ollut tarjolla suorat paikat myöhäisillan finaaliin.

Aikavertailussa viimeinen finaalipaikka heltisi ajalla 12,87. Hurske oli paras karsiutuja.

– Kolhin polveni, olisiko ollut neljäs tai viides aita, Hurske sanoi ja osoitti oikean polven sivussa olevaa jälkeä.

– Lähtö oli ok. Olin vain liian hidas.

Hurskeelle juoksu oli EM-urakan ensimmäinen, koska hän sai aikaisempien suoritustensa perusteella suoran välieräpaikan.

– Kolhun jälkeen vauhti putosi ja sekoitti fokusta.

Hurske juoksi jo viidettä kertaa aikuisten ulkoratojen arvokilpailujen välierissä, mutta aiemmin hänen piti raivata paikka alkuerien kautta. Himoittua finaalipaikkaa ei tullut nytkään. Hän ei lähtenyt arvuuttelemaan, olisiko alkuerän juokseminen valmistanut häntä paremmin välierään kuin kisojen aloittaminen suoraan välierästä.

– En osaa sanoa. Se oli eilen (lauantaina) illalla, hän ruoti palautumista ja sen onnistumista, jos edellisenä päivänä olisi jo pitänyt kisata.

– Olisi vain pitänyt juosta kovempaa. Toiset juoksivat puhtaasti ja menivät kovaa. Ilman kolhimista olisi voinut päästä imuun.

"Olen ärsyyntynyt"

Britannian Cindy Sember oli välierien nopein ajalla 12,62. Hurske on mielissään Euroopan pika-aiturien tasosta.

– Osa on panostanut vain näihin EM-kilpailuihin eikä juossut MM-kilpailuissa, heinäkuussa Eugenessa alkueristä välieriin selvinnyt suomalainen sanoi.

– Olen ärsyyntynyt, miksi en vain voi onnistua arvokilpailuissa. EM-halleihin on aikaa puolisen vuotta. Haluan olla siellä palkintokorokkeella kuuntelemassa kansallislaulua joko ykkösenä, kakkosena tai kolmosena.

Hurske arvioi ennen välieriä, että finaaliin vaaditaan 12,80–12,90. Hän osui oikeaan. Hänen kauden nopein ratasuoransa on kulkenut 12,88.

– Taso on tasainen. Piikkijuoksu tulee vielä, Hurske lupaili.

Hän kuvaili kisaviikkoaan pitkäksi. Aituri saapui kaupunkiin tiistaina ja joutui odottamaan ensimmäistä kisasuoritustaan paria tuntia vaille EM-kilpailujen loppuun asti.

– Aamulla joukkueemme urheilijoita lähti kaupungille, mutta minä menin lepäämään.