Päivien lyheneminen: Mi­nuut­ti mi­nuu­til­ta kohti kaa­mok­sen sineä –  katso ani­maa­tios­ta miten päivä lyhenee nyt Lapissa

Kolumni: Ennen ko­din­hoi­ta­jat rien­si­vät hätiin, kun perhe joutui pulaan – nyt apua saa vain jos osaa vaatia

Palkinnot: Lapin Kansa on vuoden Mes­tis-me­dia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Red Bullin puu ei kas­va­nut tai­vaa­seen saakka – Fer­ra­rin Sainz kat­kai­si voit­to­ku­lun Sin­ga­po­ren gp:ssä

Alfa Romeon Bottas keskeytti vaisun kisansa.

Helsinki/Singapore
Voittaja Carlos Saiz suihkuttaa kuohujuomaa kolmanneksi sijoittuneen Lewis Hamiltonin niskaan. Vasemmalla toiseksi kaastuttanut Landon Norris.
Voittaja Carlos Saiz suihkuttaa kuohujuomaa kolmanneksi sijoittuneen Lewis Hamiltonin niskaan. Vasemmalla toiseksi kaastuttanut Landon Norris.
Kuva: TOM WHITE

Red Bullin ylivoima kesti formula ykkösten MM-sarjassa tällä kaudella 14 kisaviikonloppua. Red Bull ja sen ykköskuljettaja Max Verstappen löysivät sunnuntaina voittajansa 15. kilpailussa, kun Ferrarilla kaasutellut Carlos Sainz ajoi Singaporen gp:n ykköseksi.

Sainz lähti kisaan paalupaikalta ja piti johtonsa loppuun saakka ennen toiseksi ajanutta McLarenin Lando Norrisia ja kolmanneksi yltänyttä Mercedeksen Lewis Hamiltonia.

Vasta 11. ruudusta kisaan lähtenyt, MM-sarjaa johtava Verstappen oli viides. Hän oli voittanut kymmenen edellistä MM-kisaa peräkkäin.

Ruudusta 16 lähteneen Alfa Romeon Valtteri Bottaksen kisa päättyi keskeytykseen. Hän ei ollut MM-pistesijojen tuntumassa.

Bottaksen talli kehotti suomalaista jättämään kisan lopussa kesken.

– Minulle sanottiin vain, että pitää pysäyttää auto. Oli jotain ylikuumenemista, Bottas arveli V Sportin haastattelussa.

– Ongelma oli kisavauhti. Jos olisi MM-pisteille halunnut, se olisi vaatinut kunnolla tuuria, pettynyt Bottas lisäsi.

Russellin kisa pilalle lopussa

Singaporen gp:ssä nähtiin vauhtia ja vaarallisia tilanteita loppuun saakka. Pettynein kilpailun jälkeen oli varmasti viimeisellä kierroksella kolmannelta sijalta keskeyttänyt Mercedeksen George Russell, joka kolhi autoaan betonimuuriin.

– Keskittymiseni herpaantui. Tuntuu, että petin tallini, Russell murehti kenttähaastattelussa.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ymmärsi suojattinsa tunteita.

– Urheilu on joskus julmaa, Wolff lohdutti.

Myös toiseksi ajanut McLarenin Norris hipaisi kisan aikana samaa betonimuuria, mutta sen verran ohuesti, että matka saattoi jatkua.

Voitto oli Sainzille tämän F1-uran toinen.

– Uskomaton tunne. Upea kisa, upea viikonloppu, Sainz kehui.

– Teimme kaiken niin kuin pitikin. Italia ja Ferrari ovat tänään ylpeitä, kahdessa viime kisassa paalupaikat ajanut Sainz lisäsi.

Ferrari nousussa

Ferrarin toinen kuljettaja Charles Leclerc oli Singaporessa neljäs. Ferrari sai hyvityksen syyskuun alun kotikilpailustaan Monzassa, jossa Red Bull ylsi Verstappenin ja Sergio Perezin voimin kaksoisvoittoon.

Verstappenin johtopaikka MM-sarjan kärjessä ei Singaporessa koetusta tappiosta huolimatta ole uhattuna.

MM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Japanin gp:llä Suzukassa.