pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen yritys rat­kais­ta van­hus­hoi­van epä­koh­dat hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sel­la epä­on­nis­tui ja pahensi alan on­gel­mia – nyt hyvät neuvot ovat kalliit

kolumni: Koirasi osaa sen, mistä saatat vain haa­veil­la

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 5: Eevi, Reino, Piija ja Kek­ko­nen

Kolumni

Rea­li­tyn ja il­ta­päi­vä­leh­tien sym­bioo­si hais­kah­taa kei­no­te­koi­sel­ta – mutta yksi pa­rin­et­sin­tä­sar­ja on ylitse muiden

Temptation Islandin bileissä raju ylilyönti – peitto heiluu: ”Jatka, jatka...” Ensitreffit alttarilla -pari jo eron partaalla: ”Meni ikäväksi lietsomiseksi.”

-
Kuva: Jarno Pellinen

Temptation Islandin bileissä raju ylilyönti – peitto heiluu: ”Jatka, jatka...”

Ensitreffit alttarilla -pari jo eron partaalla: ”Meni ikäväksi lietsomiseksi.”

BB-Sasa pöyristyi - joutui häädetyksi halailukaverin selkäänpuukotuksen takia: ”Tuli puskista.”

Sinkkuäidille sulhasessa sokkipudotus: ”Minulla muuttui ajatus yllättäen ja nopeasti.”

Iltapäivälehtien viihdeuutisten sivustoilla suuri osa sisällöstä ammentaa tosi-tv:stä. Sarjat tuottavat sisältöä lehdille, otsikot taas pitävät ohjelmaa esillä ja ehkä saavat jonkun kiinnostumaan.

Niille, jotka eivät sarjoja seuraa, nuo uutiset ovat ihan nonsensea. Ja vaikka seuraisi, homma haiskahtaa kovin keinotekoiselta.

Lukija pettyy: eikö mitään kiinnostavaa ja mehevää ole tapahtunut oikeassa elämässä?

Mieleen putkahtaa Jim Carreyn naama ja Truman Show, yli 20 vuoden takaa.

Reality-buumi ei ota hellittääkseen.

Laaja kirjo aiheita

Ohjelmien aiheissa ja tyyleissä on toki laaja kirjo aina pahamaineisimmista otsikkolingoista Big Brotherista ja Temptation Islandista koko perheen Tanssii tähtien kanssa ja Vain elämää -ohjelmiin.

Aikuisen naisen makuun on selvästi tehty Sinkkuäidille sulhanen, jossa sopivaa seuralaista etsitään tyylikkäissä maisemissa.

Täytyy silti sanoa, että paras parinetsintä-reality, jonka olen ikinä nähnyt, oli ruotsalainen SVT:n Tavoitteena usko, toivo ja rakkaus, joka tuli kolmisen vuotta sitten Yle Teema & Fem -kanavalta. Siinä papit ja pastorit etsivät kumppania.

Juontaja Mark Levengood oli aivan huippu. Kaikki mukana olevat henkilöt olivat erittäin mielenkiintoisia persoonia useita kertoja eronneesta liberaalipapista aina karismaattiseen ja kranttuun lahkojohtajaan.

Kaikenlainen teennäisyys ja yliyrittäminen puuttuivat tyystin. Ihmiset olivat luontevia, omia itsejään. Hyvällä maulla tehty ohjelma, joka sai ajoittain aikaan myös suun loksahduksia ja epäuskoisia kiljahduksia. Tässä hyvä konsepti Suomeenkin, ja Levengood tietenkin juontajaksi.