Mainos

Ra­vit­se­vat eväs­lei­vät mukaan Ka­ri­haa­ran Kios­kil­ta

Mehiläinen Länsi-Pohjan henkilökunta pääsi maistelemaan tuoreita eväspatonkeja ja salaatteja, kun yrittäjä Marko Vuorinen lahjoitti sairaalalle 120 lounasta. Tempaus oli osa tuotekehittelyprosessia, jonka seurauksena Karihaaran Kioskista saa nyt nopeaa ja taatusti paikallista evästä mukaan.

Mehiläinen Länsi-Pohjan assistentti Päivi Tirroniemi otti Marko Vuoriselta vastaan teho-osastolle lähtevän lounaspaketin.
Mehiläinen Länsi-Pohjan assistentti Päivi Tirroniemi otti Marko Vuoriselta vastaan teho-osastolle lähtevän lounaspaketin.

Yrittäjä Marko Vuorinen on kehittänyt Karihaaran Kioskin palveluita perinteisten kioskituotteiden myynnin ohessa. Kioskilta saa nykyään monipuolisesti myös elintarvikkeita sekä tuoretta purtavaa. Uusimpana lisäyksenä Vuorinen otti listalle Meri-Lapin Munkkituvan pullat ja munkit, sekä itse kehitellyt eväspatongit ja salaatit.

Idea mukaan napattavien eväsleipien myyntiin lähti omasta tarpeesta. Hän joutui viime vuonna tekemään pakolliset reissunsa omalla autollaan ja ostamaan matkan varrelta sämpylän ja kahvin mukaan autoon huoltamoilta. Hän huomasi, ettei mistään saa mitään sen erikoisempaa.

– Pellon Joppari oli sämpylänsä kanssa ainoa poikkeus. Aloin miettiä, miksi kaikki tekevät samalla tavalla, eikä kukaan halua erottua muista. Miksipä en tekisi sellaista itse? Nyt tässä maassa on paikka, josta voi napata erikoisen lounasleivän mukaansa, Vuorinen sanoo.

Vuorinen alkoi kehitellä ideaa kahden tärkeän periaatteen pohjalta: tehdään mahdollisimman hyvää mahdollisimman hyvistä raaka-aineista, ja pidetään hankintoihin käytettävät rahat omalla talousalueella.

Hän päätyi tekemään yhteistyötä useamman lähialueen yrittäjän kanssa. Leivät leipoo Karihaaran Kioskin omalla reseptillä Meri-Lapin Munkkitupa, leikkeleet tulevat Rönkältä, kebab-liha Meän Lihasta Louelta, nauta Koutosen tilalta Hirmulasta, lohi Hastilta Torniosta ja munat Mellakosken kanalasta Ylitorniolta. Muut raaka-aineet Vuorinen ostaa Keskuspuistokadun K-marketista. Kastikkeet valmistetaan itse omalla salaisella reseptillä ja myös lihat kypsytetään itse paikan päällä.

– Ja on muuten ravitsevaa! Jokainen patonki ja salaatti sisältää 100g lihaa ja lisäksi muuta täytettä, joten nälkä lähtee, mutta työkyky säilyy. Leivät maistuvat hyvin kylmänä tai niitä voi lämmittää hetken mikrossa omassa pussissaan.

Medisiinisen ja operatiivisen linjan linjajohtajat Seija Parviainen ja Outi Nyberg arvostavat Vuorisen lahjoitusta etenkin näin raskaan koronavuoden jälkeen.
Medisiinisen ja operatiivisen linjan linjajohtajat Seija Parviainen ja Outi Nyberg arvostavat Vuorisen lahjoitusta etenkin näin raskaan koronavuoden jälkeen.

Koe-erä sairaalan henkilökunnalle

Vuorinen uskoo, että eväiden menekki tulee kasvamaan sitä mukaa, kun työt viereisellä Metsä Groupin tehdastyömaalla etenevät. Hän halusi testata kuinka paljon ruokia on mahdollista yhden ihmisen tehdä, ja päätti lahjoittaa koe-erän paikallisen sairaalan henkilökunnalle, joka on joutunut ahertamaan kovien paineiden alla viimeisen vuoden ajan. Päivässä valmistui parisen sataa annosta, ja niistä 120 jaettiin sairaalan eri osastojen kesken. Lisäksi Vuorinen toimitti lounaiden mukana 120 keitettyä munaa ja 15 litraa maitoa.

Mehiläinen Länsi-Pohjan medisiinisen ja operatiivisen linjan linjajohtajat Seija Parviainen ja Outi Nyberg ottivat Vuorisen lahjoituksen vastaan liikuttuneina.

– Ruuat näyttävät todella herkullisilta. Tuntuu hienolta, että meitä näin muistetaan. Henkilökunnalla on kova vuosi takana ja varmasti kaikkien mieltä lämmittää, että joku ulkopuolinen ajattelee heitä. Arvostamme tätä kovasti, Parviainen sanoo.

Patongeissa ja salaateissa riittää valinnanvaraa. Lihaa ja muuta täytettä on niin reilusti, että nälkä varmasti lähtee.
Patongeissa ja salaateissa riittää valinnanvaraa. Lihaa ja muuta täytettä on niin reilusti, että nälkä varmasti lähtee.

Patonkeja ja salaatteja saa Karihaaran Kioskista kellon ympäri, aamukahdeksasta iltakahdeksaan. Mukaan voi samalla napata myös tuoreen kahvin ja pullan.

– Näillä eväillä pärjää hyvin koko työpäivän, Vuorinen vakuuttaa.

Karihaaran Kioski
  • Tunnetaan myös Haaran Karin kioskina
  • Palvelee osoitteessa Tornionkatu 17
  • Avoinna Ma-Pe klo 8.00-20.00, La 9.00-20.00, Su 10.00-20.00, mutta aukioloaikoja tarkkaillaan asiakkaiden tarpeiden mukaan
  • Hankkii tarvikkeet ja raaka-aineet 100%:sti paikallisilta yrityksiltä
  • Yrittäjä Marko Vuorisen motto: ”Se ei ole multa pois, että tämä talousalue pärjää paremmin”.