Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

Häiriö: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Ra­vi­oh­jas­ta­jien MM-kil­pai­lu: Hol­lan­tiin MM-kul­ta, Santtu Raitala ajoi pää­tös­läh­dön voit­ta­jak­si

Berliini
Santtu Raitala oli MM-kisan neljäs.
Santtu Raitala oli MM-kisan neljäs.
Kuva: Hippos

Raviohjastajien MM-kilpailu päättyi suomalaisittain riemukkaasti Berliinissä perjantaina, vaikka mitali jäi saamatta. Santtu Raitala voitti päätöslähdön, ja hänen tunnusbiisinsä Pienen Pojan Elämää soi kunniakierroksella.

Kilpailu alkoi sunnuntaina Hollannin Wolvegassa. Tiistaina jatkettiin Saksassa Gelsenkirchenissä ja keskiviikkona Belgian Monsissa. Päätöspäivä oli perjantaina Berliinissä Mariendorfin radalla.

Ohjastajat ajoivat 20 osalähtöä, viisi kullakin radalla. Hollannin Rick Ebbinge lähti päätöspäivään johtoasemassa. Hän piti kärkipaikan ja on maailmanmestari 163 pisteellä.

Kanadan Doug McNair oli Berliinin sankari. Hän ajoi kaksi lähtövoittoa ja nousi hopealle. Belgian Hanna Huygens oli ensimmäinen naisohjastaja kilpailussa. Hän pärjäsi loistavasti ja otti pronssia.

Raitala näytti loistavat ajolahjansa, ja hän keräsi tasaisen varmasti pisteitä. Kaksi suosikkeihin lukeutunutta hevosta joutui jäämään pois, ja ne laskivat pistepottia. Raitala oli MM-kisan neljäs 145 pisteellä. Iloa toi viimeisen eli 20. osalähdön voitto Berliinissä.

– Katsoin Di Osteon aikaisempia lähtöjä videolta, ja tiesin, että minulla on hyvä hevonen. Valmentaja sanoi, että se on parempi selkäjuoksulla. Rick Ebbinge tuli kakkossuosikilla rinnalle, ja päästin sen johtoon. Tosi hyvä tunne oli loppukaarteessa, hevosella oli voimia. Oli tosi mahtavaa voittaa MM-turnauksen viimeinen lähtö, Raitala iloitsi.