tähtijuttu: Saa­me­lais­kä­rä­jien päätös ei muut­ta­nut Lapin kan­san­edus­ta­jien nä­ke­myk­siä – Markus Mus­ta­jär­veä kui­ten­kin as­kar­rut­taa, onko Avas­ka­rin mieli muut­tu­nut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Tilaajille

Ra­port­ti: Poh­jois­mai­nen liik­ku­vuus jäi ter­veys­tur­val­li­suu­den jal­koi­hin – "Tästä on otet­ta­va opik­si", sanoo suo­ma­lais­mi­nis­te­ri

Pohjoismaisen yhteistyön ministerit myöntävät, että rajayhteistyö jäi terveysturvallisuuden jalkoihin.

Korona-aikana paljastuneet rajayhteistyön kompastuskivet on nyt tunnustettu ministeritasollakin, kun asiaa käsiteltiin viime viikolla pohjoismaisten yhteistyöministerien tapaamisessa.

– Kokemuksista on otettava opiksi, Suomea edustanut yhteistyöministeri Thomas Blomqvist viestitti tapaamisen jälkeen.

Ahvenanmaalla järjestetyssä tapaamisessa käsiteltiin paljon Pohjoismaisen yhteistyön talouskysymyksiä, mutta korona-aika ja rajaesteetkin saivat ison huomion, koska pohjoismainen rajaesteneuvosto oli poikkeuksellisesti kutsuttu tapaamiseen.

Käsiteltävänä oli myös tuleviin kriiseihin varautuminen, kun ministerit saivat väliraportin siihen liittyvästä strategiatyöstä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.