Pääkirjoitus: Mo­ni­puo­li­nen elin­kei­no­ra­ken­ne on paras turva ja tae Lapin kas­vul­le ja ke­hi­tyk­sel­le

Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Ranskan vahti Hugo Lloris odottaa "vi­ha­mie­lis­tä tun­nel­maa" – teks­ta­si pil­kus­sa epä­on­nis­tu­neel­le Harry Ka­nel­le, sanoja oli vaikea löytää

Doha
Hugo Lloris on paljon vartijana keskiviikkoillan välierässä.
Hugo Lloris on paljon vartijana keskiviikkoillan välierässä.
Kuva: Noushad Thekkayil

Harry Kanen ja englantilaisfanien maailma musteni lauantai-iltana, kun Ranska päätti Englannin jalkapallomaajoukkueen taipaleen Qatarin MM-kisoissa. Kane epäonnistui tasoitusta tarjonneessa rangaistuspotkussa, ja Ranska voitti puolivälierän 2–1.

Ranskan maalilla pelannut Hugo Lloris todisti tietysti tarkimmin Kanen epäonnistumisen. Kaksikko pelaa yhdessä Englannin Valioliigan Tottenhamissa, ja he palaavat samaan pukukoppiin Spursin jatkaessa Valioliigaa MM-tauon jälkeen tapaninpäivänä.

Lloris kertoi BBC:n mukaan, kuinka hän lähetti tekstiviestin Kanelle lauantaisen ottelun jälkeen.

– Ei ollut helppoa löytää sanoja. Hän tarvitsi lepoaikaa. Mutta hän voi olla ylpeä siitä, mitä on tehnyt maajoukkueen eteen. Jalkapallohistoriassa moni suurpelaaja on epäonnistunut rangaistuspotkussa – Lionel Messi, Cristiano Ronaldo – eikä minulla ole epäilystäkään, että Harry pitää päänsä pystyssä ja auttaa Tottenhamia ja myös maajoukkuetta loistamaan (jatkossakin), Lloris sanaili.

Hallitseva maailmanmestari Ranska jatkaa tittelin puolustamista, kun se kohtaa keskiviikkona MM-välierässä turnauksen yllättäjän Marokon. Llorisin mukaan Ranska odottaa "vihamielistä tunnelmaa", Marokolla kun on hurjasti kannatusta Qatarissa paikan päällä.

– Olemme kuitenkin valmiita kaikkeen. Ovathan nämä kisat jo nyt menestys Marokolle, mutta uskokaa pois, eivät he tähän halua lopettaa vaan haluavat kasvattaa sankaruuttaan vieläkin enemmän, Lloris varoittelee välierävastuksesta.