lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

huoltoasemat: Säh­kö­au­to­jen ke­hit­tyes­sä py­säh­tyä tar­vit­see yhä har­vem­min – tar­koit­taa­ko se kuo­le­maa huol­toa­se­mil­le?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Ranskan avoin­ten ne­lin­pe­lis­sä suo­ma­lais­iloa – He­liö­vaa­ral­le ja Glass­poo­lil­le hieno voitto, Ruu­su­vuo­ren taival tyssäsi

Helsinki/Pariisi
Harri Heliövaaran ensiesiintyminen Ranskan avointen pääsarjassa oli voitokas.
Harri Heliövaaran ensiesiintyminen Ranskan avointen pääsarjassa oli voitokas.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Tenniksen grand slam -turnaus Ranskan avoimissa nähtiin keskiviikkona suomalaisosaamista, kun sekä Emil Ruusuvuori että Harri Heliövaara avasivat nelinpeliturnauksensa. Kaksinpelissä tiistaina hienosti jatkoon yltänyt Ruusuvuori putosi nelinpelistä, mutta Heliövaara jatkaa.

Ruusuvuori ja yhdysvaltalaisparinsa Denis Kudla hävisivät Puolan Lukasz Kubotille ja Ranskan Edouard Roger-Vasselinille 4–6, 2–6. Ruusuvuori pelaa kaksinpelin 2. kierroksen ottelunsa norjalaishuippu Casper Ruudia vastaan torstaina.

Heliövaara ja brittiparinsa Lloyd Glasspool lähtivät altavastaajina avausotteluun, sillä Saksan Kevin Krawietz ja Andreas Mies ovat Ranskan avointen mestareita vuosilta 2019 ja 2020. Ensimmäistä kertaa Ranskan avointen pääsarjassa pelaavat Heliövaara ja Glasspool hoitivat yhdeksänneksi sijoitetut saksalaiset kuitenkin laulukuoroon vakuuttavalla 6–4, 6–2 -voitolla.

– Erittäin kurinalainen ottelu ja todella hyviä päätöksiä pisteestä toiseen – se palkittiin voitolla. Ennen kaikkea hyvät fiillikset, kun ottelut jatkuvat. Nautitaan ja mennään eteenpäin, Heliövaara totesi Tennisliiton tiedotteessa.

Toisella kierroksella Heliövaara ja Glasspool kohtaavat Uruguayn Ariel Beharin ja Ecuadorin Gonzalo Escobarin.

Djokovic selvitti ex-luotsinsa nykyisen valmennettavan

Miesten kaksinpelin maailmanlistan kärkimies ja Ranskan avointen puolustava mestari, Serbian Novak Djokovic eteni kolmannelle kierrokselle kaatamalla Slovakian Alex Molcanin suoraan kolmessa erässä. Molcan, 24, on Djokovicin, 35, entisen pitkäaikaisen valmentajan Marian Vajdan nykyinen oppilas.

Naisten kaksinpelin nelossijoitetun, Kreikan Maria Sakkarin turnaus päättyi jo 2. kierroksella, kun maailmanlistalla sijalla 81 oleva Tshekin Karolina Muchova voitti kaksi katkaisupelierää. Sakkari pelasi Ranskan avointen välierissä viime vuonna.

Naisten kaksinpelissä on kymmenestä kärkisijoitetusta jo viisi pudonnut jatkosta.