Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Ral­li­le­gen­da Ari Vatanen jy­räh­tää: "Jos on halua, on keinot"

Entinen europarlamentaarikko ja rallitähti Ari Vatanen ihmettelee ettei venäläiskuljettajia saada sivuun Suomen MM-rallista.
Entinen europarlamentaarikko ja rallitähti Ari Vatanen ihmettelee ettei venäläiskuljettajia saada sivuun Suomen MM-rallista.
Kuva: Keskitalo Pekka

Rallilegenda ja entinen europarlamentaarikko Ari Vatanen peräänkuuluttaa johtajuutta päätöksentekoon. Venäläiskilpailijat eivät Vatasen mukaan saisi osallistua Jyväskylässä viikonloppuna ajettavaan MM-ralliin.

Vatanen on huolissaan valtiovallan löysästä suhtautumisesta venäläisiin rallikuljettajiin.

Europarlamentaarikkoaikanaan Vatanen istui ulkoasiainvaliokunnassa, joka jo silloin käsitteli Ukrainan asemaa. Meppinä useasti Ukrainassa vieraillut Vatanen tuntee maan aiempaa johtajistoa ja on ollut mukana rakentamassa demokratian polkua Ukrainaan.

– Pääsin läheltä seuraamaan demokratian alkuaskeleita Ukrainassa. On surullista ja järkyttävää nähdä Ukrainassa Venäjän aiheuttamat julmuudet, Vatanen sanoi STT:lle puhelimitse Tukholmasta keskiviikkona.

Vatanen toimi oranssin vallankumouksen aikana vaalitarkkailijana Ukrainassa ja seurasi maan kaoottisia tapahtumia lähietäisyydeltä.

– Muistan, kun länsimaiden tukema presidenttiehdokas Viktor Jushtshenko myrkytettiin.

Myöhemmin Vatanen kuului myrkytyksestä selvinneen presidentti Jushtshenkon lähipiiriin. Hän kertoi käyneensä muun muassa istuttamassa hedelmäpuita kiovalaiseen puutarhaan Jushtshenkon kanssa.

– Venäjän diktatuurimainen johtamistyyli, jossa pelolla, voimalla ja valheella johdetaan, on kuvottavaa. Nyt on tärkeä aika miettiä, että kenen joukoissa seisoo Suomi.

MM-ralliin on osallistumassa kolme venäläisurheilijaa, ja Vatasen mielestä siinä on kolme liikaa. Hän peräänkuuluttaa johtajuutta ja johdonmukaisia päätöksiä suomalaisten päätöksentekoon.

– Miten kolmen venäläisen autourheilijan osallistuminen on pystytty estämään Virossa valtiovallan toimesta, mutta meillä siihen ei kyetä? kummasteli Vatanen.

– Jos on halua, on keinot, hän lisää.