Rovaniemen sijoitussotkut: Ro­va­nie­men kau­pun­ki va­lit­taa ho­vi­oi­keu­teen Heli Vä­li­kan­kaan ja Jussi Päk­ki­län tuo­miois­ta

Kuusamon Suurpetokeskus: Eläimiä ei voida siirtää Kor­kea­saa­ren, Ranuan tai Ähtärin eläin­tar­hoi­hin – pe­las­ta­vat­ko Eu­roo­pan eläin­tar­ha­jär­jes­tö ja vien­ti­lu­pa?

kolumni: Yh­tey­den­pi­to on vaikea laji

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ra­ken­ta­vam­paa jul­kais­ta vain mak­se­tut verot

Lapin Kansa on muutaman muun lehden kanssa lähtenyt peräämään oikeuksiaan käynnistää vuosittain toistuva ajojahti hyvin menestyneitä kansalaisia kohtaan. Lehti tuomitsee ja protestoi verottajan päätöstä olla julkaisematta verotietoja niiden henkilöiden osalta, jotka ovat sitä pyytäneet.

Yleishyödyllisyyden, avoimuuden ja läpinäkyvyyden kaapuun puettu vaatimus on absurdi, kun seuraa kansalaisten verotiedoista muodostettujen lehtijuttujen lööppejä. Suurimmat otsikot rakentuvat tuloista, ei maksetuista veroista. Näin vastuullisuutta korostavat ja yhteiskuntaa rakentavat medioiden edustajat, kenties tottumuksestaan ja maantapaan vedoten, tulevat syyllistyneeksi jokasyksyiseen ajojahtiin yrittäjiä ja menestyneitä kansalaisia kohtaan.