Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Katso kuvat: Suur­har­joi­tuk­set toivat Lappiin uusien liit­to­lais­ten tais­te­li­joi­ta

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Rajusti kaa­tu­nut Jenny Rau­tion­aho ni­met­tiin MM-jouk­kuee­seen, mutta hyp­py­kun­nos­ta ei ole takuuta – "Men­nään edel­leen vielä päivä ker­ral­laan"

Mäkimiehet lähtevät Planicaan odotetulla kvartetilla. Yhdistetyn kotiinjäävä varamies selviää SM-kilpailujen jälkeen. Päävalmentaja painottaa reilua valintaprosessia.

Helsinki
Jenny Rautionaho nimettiin Planican MM-joukkueeseen.
Jenny Rautionaho nimettiin Planican MM-joukkueeseen.
Kuva: Hiihtoliitto

Suomen hiihtoliitto sai pitkittyneen mietinnän jälkeen päätettyä mäkihypyn ja yhdistetyn joukkueet Slovenian Planicassa ensi viikolla alkaviin pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailuihin ja julkaisi valinnat keskiviikkona puolilta päivin.

Helmikuun alussa Saksan Willingenissä maailmancupin kilpailussa pahasti kaatunut ja rytäkässä loukkaantunut Ounasvaaran Hiihtoseuran Jenny Rautionaho sekä Julia Kykkänen nimettiin naisten mäkihyppyjoukkueeseen.

Hyppääkö Rautionaho Planicassa?

– En ota vielä kantaa tähän. Katsotaan lähempänä, lentoasemalta puhelimitse tavoitettu naisten päävalmentaja Ossi-Pekka Valta kertoi.

Tarkoitatko, että Rautionahon hyppykuntoa katsotaan lähempänä?

– Mennään edelleen vielä päivä kerrallaan, Valta muotoili.

Tällinsä jälkeen Rautionaho jäi sairaalahoitoon Saksaan eikä ole kilpaillut sen jälkeen. Kykkänen ei ole kilpaillut maailmancupissa lainkaan helmikuussa.

Miehissä Suomea edustavat odotetusti Antti Aalto, Eetu Nousiainen, Niko Kytösaho ja tuore nuorten maailmanmestari Vilho Palosaari. Kalle Heikkinen on kotiinjäävä varamies.

Herola ja Hirvonen varmasti mukana

Yhdistetyssä Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Ounasvaaran Hiihtoseuran Waltteri Karhumaa, Leevi Mutru, Arttu Mäkiaho ja Otto Niittykoski nimettiin miesten joukkueeseen, mutta yksi on kotiinjäävä varamies. Hänet nimetään Kuopiossa viikonloppuna järjestettävien SM-kilpailujen jälkeen.

Päävalmentaja Antti Kuisma vahvisti STT:lle, että Herola ja Hirvonen ovat varmasti mukana. Muiden osalta valinta on vaikea.

– Muilla on ollut heikkoja kansainvälisiä näyttöjä parin viime viikonlopun aikana. Ei ole oikeastaan koko tämän vuoden puolella saatu kaikkia urheilijoita samaan kilpailuun, että näkisimme voimasuhteita. On reilua, että katsotaan päivän kuntoa ja jätetään valinta SM-kilpailuihin, Kuisma avasi valintaprosessia.

– Osalla on ollut nousukuntoa ja osalla heikompaa. Viime vuoden lopun tai vuodenvaihteen hyvät kilpailut eivät enää paina, jos välissä on ollut useita surkeita kilpailuja. Pidetään peli reiluna ja halutaan jalkeille paras mahdollinen joukkue.

Naisten joukkueessa hyppäävät ja hiihtävät Anna Kerko, Minja Korhonen ja Alva Thors.

Kerta on ensimmäinen, kun Suomi lähettää arvokilpailuihin yhdistetyn naisten joukkueen. Yhdistetyn naisten kilpailu liittyi MM-ohjelmaan Saksan Oberstdorfissa kaksi vuotta sitten.

Suomen joukkueet pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailuihin Slovenian Planicaan 22. helmikuuta–5. maaliskuuta:

Mäkihyppy:

Miehet: Antti Aalto, Niko Kytösaho, Eetu Nousiainen ja Vilho Palosaari. Kotiinjäävä varamies: Kalle Heikkinen.

Naiset: Julia Kykkänen ja Jenny Rautionaho.

Yhdistetty:

Miehet: Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Waltteri Karhumaa, Leevi Mutru, Arttu Mäkiaho ja Otto Niittykoski.

Naiset: Anna Kerko, Minja Korhonen ja Alva Thors.

Yksi yhdistetyn miesten joukkueeseen nimetyistä urheilijoista on kotiinjäävä varamies. Valinta tehdään SM-kilpailujen jälkeen 19. helmikuuta.

Maastohiihtojoukkueet julkaistiin jo viime viikolla.