Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Rai­ta­nen ja Ukon­maan­aho rat­ko­vat on­gel­maa – Lahden mes­ta­ruus­juok­su ei täyt­tä­nyt Eu­roo­pan mes­ta­rin odo­tuk­sia

"En saanut vietyä itseäni lopussa niin tiukalle kuin olisin halunnut".

Lahti
Topi Raitanen jäi vuoden takaisesta Kalevan kisojen soolojuoksustaan 10 sekuntia.
Topi Raitanen jäi vuoden takaisesta Kalevan kisojen soolojuoksustaan 10 sekuntia.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Estejuoksun Euroopan mestari Topi Raitanen juoksi lauantaina Lahdessa helpon näköisesti ja ylivoimaisesti viidennen mestaruutensa Kalevan kisoissa. Raitasen voittoaika oli kelvollinen 8.31,93, mutta juoksu ei täyttänyt hänen odotuksiaan.

Raitanen ajautui alkukaudesta ylirasitustilaan eikä ole ilmeisesti toipunut siitä vieläkään täydellisesti.

– Lähdin hakemaan kilpailusta vahvaa kiristystä viimeiselle 600 metrille. Juoksu tuntui muuten hyvältä, mutten saanut vietyä itseäni lopussa niin tiukalle kuin olisin halunnut. Juoksu ei täysin vastannut toiveitani, Raitanen kertoi.

Raitasen tämän kauden pääkilpailu juostaan Budapestin MM-kisoissa elokuun lopulla. Hän kamppailee nyt aikaa vastaan myös harjoittelussa.

– Harjoitellaan, syödään ja nukutaan. Ohjelmassa on todennäköisesti myös yksi kisa, mutta sitä ei ole vielä varmasti päätetty, Raitanen kertoi jatko-ohjelmastaan.

– Teemme jäljellä olevien viikkojen aikana valmentajan kanssa kaikkemme, että olisin MM-kisoissa mahdollisimman hyvässä kunnossa.

Kevennetyllä ohjelmalla

Raitanen aloitti kilpailukauden 1 500 metrin ennätyksellään. Sen jälkeen hänen ohjelmassaan oli kolme 3 000 metrin estejuoksukilpailua kiivaaseen tahtiin.

– Harjoittelu, matkustukset ja vähäiset yöunet aiheuttivat väsymyksen. Otimme siinä tietoisen riskin ja se kostautui, Raitanen totesi.

Raitanen ja valmentaja Janne Ukonmaanaho joutuivat ratkomaan ongelmaa levolla ja kevennetyllä harjoittelulla.

– Se tiedetään, miten monta viikkoa kestää toipua jalan murtumasta. Siihen ei ole oppikirjaa, miten toipuu väsymyksestä ja ylirasituksesta, Raitanen selitti vaikeuksiaan.

Tässä tilanteessa Raitanen ei lähde korkean paikan leirille ennen MM-kisoja.