Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Rafael Nadal palaa Mas­ter­sis­sa Pa­rii­siin – raih­nai­sen ve­te­raa­nin ura jatkuu turnaus ker­ral­laan, muut saavat stres­sa­ta maail­man­lis­tan yk­kös­ran­kin­gis­ta

Pariisi
Rafael Nadal pelaa jatkossa vammojen ja vaivojensa ehdoilla,
Rafael Nadal pelaa jatkossa vammojen ja vaivojensa ehdoilla,
Kuva: CHRISTOPHE PETIT TESSON

Tenniksessä yhteensä 209 viikkoa maailman ykkösrankattuna viettänyt Rafael Nadal keskittyy urallaan enää yksittäisiin turnauksiin. Hän on juhlinut uutta vuotta viisi kertaa rankingin kärkisijoitettuna, muttei haikaile enää maailmanlistan kärkipaikalle.

Nadal, 36, pelaa jatkossa vammojen ja vaivojensa ehdoilla, vaikka hän on rankingissa vielä toisena espanjalaisen maanmiehensä Carlos Alcarezin jälkeen.

– Taistelen ollakseni edelleen kilpailukykyinen turnauksissa, jotka pelaan, kahden kuukauden kilpailutauolta Pariisin Mastersiin palaava Nadal kertoi tiistaina.

– Rankingin ykköstila oli aikoinaan tavoitteeni ja ylsin siihen muutamaan otteeseen urallani. Nyt voin olla tyytyväinen ja ylpeä saavutuksestani, eikä minun tarvitse enää kamppailla siitä.

Pariisin Mastersissa Nadal kohtaa ensimmäiseksi joko maanmiehensä Roberto Bautistan tai Yhdysvaltain Tommy Paulin keskiviikkona.

Vire on tauon jäljiltä arvoitus

Nadalin tavoitteet ovat jälleen korkealla, sillä hän on tottunut menestykseen Ranskan pääkaupungissa. Hän on voittanut urallaan 22 grand slam -turnausta, joista 14 Ranskan avoimissa.

– On hienoa päästä taas tauon jälkeen kisoihin, Nadal kertoi.

– En ole kyennyt viiden viime kuukauden aikana pelaamaan kovin paljon, mutta on upeaa tulla tähän kaupunkiin, jonka kaikki tietävät minulle poikkeuksellisen tärkeäksi.

Nadal on menestynyt parhaiten massalla, joten sisäkentillä pelattava Pariisin Masters on ollut hänelle aina varsin vaikea turnaus.

– Tästä kilpailusta minulla ei ole kovin paljon hyviä muistoja, enkä tiedä, mille tasolle turnauksessa kilpailutaukoni jäljiltä pääsen. Tuntuma on parempi, kun pelaa perättäisiä turnauksia, Nadal pohdiskeli.

– Nyt en tiedä, miten keho reagoi ja myös virettä on vaikea ennustaa.