Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 5. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Sinikka Kont­ti­nen on yl­peäs­ti ny­ky­ajan rohkea maa­ti­lan emäntä

Rafael Nadal eteni dra­maat­ti­sel­la tavalla Ranskan avoin­ten fi­naa­liin – vä­li­erä­vas­tus­ta­ja Ale­xan­der Zverev louk­ka­si nilk­kan­sa ja joutui luo­vut­ta­maan

"Toivon hänelle kaikkea parasta ja nopeaa toipumista."

Helsinki/Pariisi
Alexander Zverev loukkaantui välierässä ja jouduttiin viemään pyörätuolilla pois kentältä. Välierä keskeytettiin, ja Rafael Nadal eteni Ranskan avointen finaaliin.
Alexander Zverev loukkaantui välierässä ja jouduttiin viemään pyörätuolilla pois kentältä. Välierä keskeytettiin, ja Rafael Nadal eteni Ranskan avointen finaaliin.
Kuva: MARTIN DIVISEK

Rafael Nadal eteni uransa 14. loppuotteluun Ranskan avoimessa tennisturnauksessa, mutta espanjalaistähden finaalipaikka ratkesi ikävällä ja dramaattisella tavalla. Nadal sai välierässään Alexander Zvereviä vastaan luovutusvoiton, kun saksalainen loukkasi toisen erän ratkaisuhetkillä kivuliaasti nilkkansa eikä pystynyt jatkamaan ottelua.

Nadal voitti yli puolitoista tuntia kestäneen avauserän katkaisupelin jälkeen 7–6 (10–8). Espanjalainen tasoitti syötönmurtojen sävyttämän toisen erän 6–6:een, kun Zverev loukkaantui pallorallissa tuskallisesti ja joutui jättämään kentän pyörätuolissa.

Zverev, 25, palasi hetken kuluttua kainalosauvojen kanssa kentälle kiittämään ranskalaisyleisöä, joka tuki saksalaista seisaaltaan. Ottelua ehdittiin pelata reilut kolme tuntia.

– Olen todella surullinen hänen (Zverevin) puolestaan ja siitä, mitä tapahtui. Tiedän, miten paljon hän kamppailee voittaakseen ensimmäisen grand slam -turnauksensa. Olen varma, että hän tulee voittamaan niitä useampia, ja toivon hänelle kaikkea parasta ja nopeaa toipumista, perjantaina 36 vuotta täyttänyt Nadal sanoi kenttähaastattelussa.

Maailmanlistalla kolmantena oleva Zverev tavoitteli uransa toista grand slam -finaalipaikkaa ja ensimmäistä Pariisissa.

Zverev horjutti lajilegendaa

Zverev pani espanjalaissuuruus Nadalin tiukille, sillä saksalaisella oli neljä eräpalloa avauserän tiebreakissa tilanteessa 6–2. Pitkänhuiskea Zverev pääsi myös syöttämään toisen erän voitosta tilanteessa 5–3, mutta Nadal mursi haastajansa syötön ja tuli tasoihin.

– Kun hän (Zverev) pelaa näin korkealla tasolla, hänen kohtaamisensa on yksi kiertueen suurimmista haasteista, Nadal kehaisi.

Nadal on 21:llä grand slam -voitollaan tenniksen ennätysmies, eikä massakenttien kuninkaana pidetty espanjalainen ole koskaan hävinnyt Ranskan avointen loppuottelua. Maailmanlistalla viidentenä oleva Nadal kohtaa sunnuntain loppuottelussa Norjan Casper Ruudin tai Kroatian Marin Cilicin.

Nadal voitti vuoden ensimmäisen grand slam -turnauksen tammikuussa Australian Melbournessa.