Tulipalot: Ro­va­nie­men Kar­von­ran­nas­sa palaa oma­ko­ti­ta­lon sauna – ­sam­mu­tus­työt käyn­nis­sä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Rääkki vaihtui itsensä ke­hit­tä­mi­seen: "Juos­tes­sa voi saada saman ren­tou­tu­mi­sen tilan kuin joo­gas­sa"

Fitnessin tilalle on tullut wellness, maratontreenin sijalle polkujuoksu. Selvitimme, mitkä hyvinvointitrendit liikuttavat nyt suomalaisia.

1. Kokonaisvaltainen hyvinvointi

Jooga rantautui Suomeen jo 1960-luvulla. Kun se alkoi levitä toden teolla koko kansan keskuuteen 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä, suomalaisia kiinnosti ennen kaikkea fyysinen asana- eli liikeharjoittelu. Joogaa lähestyttiin liikuntana.

Nyt suhtautuminen joogaan on muuttunut. Suomalaisia ovat alkaneet kiinnostaa enenevässä määrin myös joogan muut puolet: henkisyys, mielen rauhoittaminen ja ajatus itsensä kehittämisestä ja kasvusta.

Näkökulmanmuutos kuvastaa hyvin laajempaa hyvinvointiin ja liikkumiseen liittyvää tämän hetken trendiä, jota Turun kauppakorkeakoulun tutkija Miia Grénman kuvailee näin: nyt kiinnostuksen kohteena on kokonaisvaltainen hyvinvointi, jossa painopiste on fyysisen, henkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tasapainossa.

Grénman on kulutustutkija, joka tekee parhaillaan väitöskirjaa hyvinvointi- ja terveyskuluttamisesta.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita