Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Rääkki vaihtui itsensä ke­hit­tä­mi­seen: "Juos­tes­sa voi saada saman ren­tou­tu­mi­sen tilan kuin joo­gas­sa"

Fitnessin tilalle on tullut wellness, maratontreenin sijalle polkujuoksu. Selvitimme, mitkä hyvinvointitrendit liikuttavat nyt suomalaisia.

1. Kokonaisvaltainen hyvinvointi

Jooga rantautui Suomeen jo 1960-luvulla. Kun se alkoi levitä toden teolla koko kansan keskuuteen 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä, suomalaisia kiinnosti ennen kaikkea fyysinen asana- eli liikeharjoittelu. Joogaa lähestyttiin liikuntana.

Nyt suhtautuminen joogaan on muuttunut. Suomalaisia ovat alkaneet kiinnostaa enenevässä määrin myös joogan muut puolet: henkisyys, mielen rauhoittaminen ja ajatus itsensä kehittämisestä ja kasvusta.

Näkökulmanmuutos kuvastaa hyvin laajempaa hyvinvointiin ja liikkumiseen liittyvää tämän hetken trendiä, jota Turun kauppakorkeakoulun tutkija Miia Grénman kuvailee näin: nyt kiinnostuksen kohteena on kokonaisvaltainen hyvinvointi, jossa painopiste on fyysisen, henkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tasapainossa.

Grénman on kulutustutkija, joka tekee parhaillaan väitöskirjaa hyvinvointi- ja terveyskuluttamisesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.