Mainos

Power Cup toi­vot­taa vieraat ja pai­kal­li­set ter­ve­tul­leek­si mukaan

Power Cup on maailman suurin junioreiden lentopalloturnaus. Rovaniemen turnaukseen osallistuu 680 joukkuetta, jotka tuovat kaupunkiin pelaajineen ja taustajoukkoineen noin 7000 kisavierasta.

-

Power Cup on ytimeltään lentopalloa ja kesäistä yhdessäoloa. Lentopallon lisäksi on paljon muutakin nähtävää, tehtävää ja koettavaa - muillekin kuin lentopallon harrastajille!

Ottelut

Power Cupin ottelut pelataan suurelta osin ulkokentillä. Pelipaikat ovat Santasportin alue Ounasvaaralla ja Lapin Kansan alue Rantavitikan Susivoudilla.

Ottelut pyörähtävät käyntiin torstaina 6.6. puolenpäivän aikaan. Avaus tapahtuu komeasti Lapin Lennoston suorittamalla ylilennolla kisa-alueiden ylitse.

Pelejä riittää torstaista sunnuntaihin. Sunnuntaina sijoitusottelut päättyvät puolen päivän jälkeen.

Power Cup pelataan Santasportin alueella Ounasvaaralla ja Lapin Kansan alueella Rantavitikan Susivoudin kentillä 6.-9.6.2019.
Power Cup pelataan Santasportin alueella Ounasvaaralla ja Lapin Kansan alueella Rantavitikan Susivoudin kentillä 6.-9.6.2019.

Avajaiset

Tapahtuman avajaiset järjestetään Rovaniemen keskuskentällä 6.6.2019. Avajaiset on kaikille avoin tapahtuma, jonne ovat tervetulleita Power Cup-kansan lisäksi myös niin lappilaiset kuin täällä vierailevatkin. Avajaisten tähtiesiintyjä on Gasellit.

Yöttömän yön Elämysfestarit

Power Cupin yksi kohokohdista on lauantai-illan karnevaali Ounasvaaralla: Yöttömän Yön Elämysfestarit.

Festareilla pelataan lentopalloa yöttömässä yössä, tanssitaan musiikin tahtiin, nähdään Lapin taikuutta ja monenlaista muuta ohjelmaa - ja tietysti myös itse Joulupukki on paikalla! Kisatori on avoinna puoleen yöhön asti.

Kisatori

Lappilaishenkinen kisatori palvelee koko turnauksen ajan Santasportin alueella. Tarjolla monenlaista herkkua, asiatietoa ja ihan kisatorin lähistöllä myös seikkailullisia, liikunnallisia tai aivan rauhallisia elämyksiä. Kaikkiin Power Cupin tapahtumiin on yleisöllä vapaa pääsy!

”Tervetuloa Suomen arktiseen pääkaupunkiin”, toivottaa Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen.
”Tervetuloa Suomen arktiseen pääkaupunkiin”, toivottaa Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen.

Tervetuloa Power Cupiin Rovaniemelle, pohjoisen Suomen lentopallokaupunkiin! Tapahtuma toteutuu arktisen valoisuuden kylläisyydessä Lapin intensiivisen kesän alkuhetkinä!

Rovaniemi on elinvoimainen kaupunki, jossa väkimäärä on jatkuvassa kasvussa. Väkiluku on kaupungissa jo noin 63000. Rovaniemi on Suomen kansainvälisimpiä kaupunkeja. Eri kansallisuuksia on kaupungissa edustettuna noin 90. Matkailijoista liki 70 prosenttia on ulkolaisia.

Rovaniemi on arktisen matkailun pääkaupunki maailmanlaajuisesti. Kärkituotteena on luonnollisesti Joulupukki, jolle Rovaniemi on virallinen kotikaupunki. Arktisen alueen lumivarmuus, porot ja hyvät revontulivuodet sekä valoisat kesät ovat osaltaan lisänneet alueen vetovoimaisuutta.

Rovaniemi on kehittynyt vahvasti kulttuuri-, urheilu- ja liikuntakaupunkina. Ounasvaaran kokonaisuudesta on muodostunut yksi kansallisen urheiluosaamisen keskittymä. Tämä profiili on entisestään vahvistumassa Santasportin, urheiluopiston ja akatemian avulla sekä eri lajien aktiivisuuden kautta.

Rovaniemi on nyt isojen tapahtumien suosikki. Vuonna 2018 meillä oli Kuninkuusravit, vuonna 2019 on nyt lentopallon Power Cup ja vuonna 2020 Jukolan viesti. Rovaniemi tunnetaan entistä enemmän pohjoisena urheilukaupunkina.

Rovaniemen kaupungin puolesta kiitän Wovoa ja muita järjestelyihin osallistuvia toimijoita sekä talkoolaisia ja tukijoita tapahtuman hyvän toteutumisen takaajana ja toivotan osallistujille menestystä reilussa kisassa sekä tukijoukoille hyvää viihtymistä kaupungissamme!

Tervetuloa!

”Ihanaa, että juuri sinä olet vieraanamme!”, toivottavat paikallispäällikkö Terhi-Maria Mäkikyrö ja tapahtumajohtaja Riia Martinoja.
”Ihanaa, että juuri sinä olet vieraanamme!”, toivottavat paikallispäällikkö Terhi-Maria Mäkikyrö ja tapahtumajohtaja Riia Martinoja.

Ajatus yöttömän yön Powerista on lähtenyt muhimaan jo yli kolme vuotta sitten ja siitä lähtien tätä tapahtumaa on rakennettu suurella sydämellä!

Suuri joukko seuraihmisiä ja muita aktiiveja on tehnyt uskomattoman työn kasatessaan palasia paikoilleen ja nyt itse tapahtumaa on toteuttamassa yli 700 talkoolaisen joukko.

Tapahtuman järjestäminen vaatii aina vahvaa yhteistyötä ja tahtotilaa asioiden sujumiseksi. Tästä Rovaniemen kaupungilla on erityisen vahvaa kokemusta ja osaamista ja se on näkynyt hedelmällisenä yhteistyönä. Siitä valtavan iso kiitos! Power cup onkin yksi kolmen suurtapahtuman putkea Rovaniemellä (Kuninkuusravit 2018 ja Jukolan Viesti 2020).

Paikallinen osaaminen on näkynyt myös vahvana yhteistyönä oppilaitosten kanssa. Erityisesti Lapin ammattikorkeakoulun matkailualan opiskelijoiden ja Santasportin liikunta-alan opiskelijoiden panostukset ovat olleet merkittäviä ja hyöty on ollut molemminpuolista.

Power cupissa näkyy tänä vuonna vahvasti paikallinen leima ja olemmekin halunneet koota teille pelien lisäksi unohtumattomia elämyksiä ja tunteen, että olette todella tervetulleita. Me olemme valmiina ja Power Cup -tapahtuman ansaitsemat puitteet ovat valmiina. Tapahtumasta tekee kuitenkin tapahtuman te osallistujat; pelaajat, valmentajat ja huoltojoukot. Odotamme teitä tänne paikanpäälle puhaltamaan ainutlaatuisen tapahtumahengen eloon! Näytetään taas maailmalle upea lentopallon juniorityön näyteikkuna ja yhteinen voimamme!

Nauttikaa lappilaisesta vieraanvaraisuudesta ja ihanan valoisista kesäilloista!

Power Cup

To 6.6.

12.00 Turnaus käynnistyy Lapin Lennoston ylilennolla

12.00 - 17.00 Ottelut kaikilla kenttäalueilla

18.30 Keskuskentän portit avautuvat ja aktiviteetit käynnistyvät

19.00 - 21.00 Turnauksen avajaiset Keskuskentällä

Pe 7.6.

09.00 - 19.00 Ottelut kaikilla kenttäalueilla

19.00 - 21.00 Lentopalloliiton Seuratreffit Santasportilla

La 8.6.

09.00 - 17.00 Ottelut kaikilla kenttäalueilla

17.00 - 24.00 Iltaottelut Santasportilla

18.00 - 24.00 Yöttömän Yön Elämysfestarit Santasportin alueella

Su 9.6.

09.00 - 13.00 Ottelut kaikilla kenttäalueilla

11.00 - 14.30 Palkintojen jako Kisatorin lavalla