Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Kolumni: Mikä on metsä?

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Por­tu­ga­lin ralli hui­pen­tuu se­kun­ti­tais­te­luun, Kalle Ro­van­pe­rä johtaa Evansia yh­dek­säl­lä se­kun­nil­la

Porto/Helsinki
Kalle Rovanperä on kiinni nyt Portugalin MM-rallin voitossa.
Kalle Rovanperä on kiinni nyt Portugalin MM-rallin voitossa.
Kuva: Kalle Rovanperä twitter

Tallikaverukset Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans ajavat sekuntitaistelun Portugalin MM-rallin voitosta. Rovanperä johtaa britti Evansia yhdeksällä sekunnilla, kun kilpailusta on jäljellä enää runsaat 11 kilometriä.

Kilpailun 20. erikoiskokeella Rovanperä kasvatti etumatkaansa 2,4 sekunnilla Evansiin. MM-sarjaa johtava Rovanperä tavoittelee Portugalissa kolmatta peräkkäistä voittoaan.

Toyotalla on edelleen kolmoisjohto, mutta taistelussa kolmannestakaan sijasta ei ole varaa virheisiin. Japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta on ennen päätöserikoiskoetta 2,2 sekuntia Hyundain espanjalaiskuljettajaa Dani Sordoa edellä. Sordon tallikaveri, belgialainen Thierry Neuville on vajaan 20 sekunnin päässä kolmossijasta.

Viimeistä edellisellä erikoiskokeella oli mittaa 8,91 kilometriä, ja se ajettiin ensi kertaa jo aamulla. Silloin nopein oli Rovanperä. Päivän muilla erikoiskokeilla nopein on ollut Hyundain Ott Tänak, mutta virolaisella ei ole enää asiaa kärkitaisteluun.

Teemu Suninen jatkaa kokonaiskilpailussa kymmenentenä ja tavoittelee WRC2-luokan voittoa. Ero kärkeen on yli 12 minuuttia.

Portugalin MM-ralli on MM-sarjan 4/13 kilpailu ja kauden ensimmäinen soraralli. Rallin päättävä 11,18 kilometrin mittainen power stage -erikoiskoe alkaa kello 14.18.

Rallin MM-sarjan 4/13 kilpailu, Portugalin ralli:

Kärjen tilanne 20/21 erikoiskokeen jälkeen: 1) Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen Suomi, Toyota 3.37.51,0, 2) Elfyn Evans Britannia, Toyota jäljessä 9,0 sekuntia, 3) Takamoto Katsuta Japani, Toyota –2.13,0, 4) Dani Sordo Espanja, Hyundai –2.15,2, 5) Thierry Neuville Belgia, Hyundai –2.34,7, 6) Ott Tänak Viro, Hyundai –4.42,6, ...10) Teemu Suninen/Mikko Markkula Suomi, Hyundai –12.09,7.

Sunnuntaina ajetaan vielä yksi erikoiskoe.