Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Pohjois-Ruotsi: Mal­mi­ra­ta aukeaa kuu­kau­sien katkon jälkeen

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Pörhön Au­to­liik­kees­sä val­mis­tau­du­taan su­ku­pol­ven­vaih­dok­seen – Matti Pörhö: "Minä luo­vu­tan ope­ra­tii­vi­sen vallan kolmen vuoden ku­lues­sa, mutta enhän minä tästä mi­hin­kään katoa"

Pörhön autoliikkeen toimitusjohtaja Matti Pörhö on Euroopassa kuin kotonaan. Silti hän ei ole koskaan harkinnut muuttoa maailmalle eikä pääkaupunkiseudulle, vaikka pohjoinen on autokaupalle vaikea alue. Yrittäjyys on yhä Pörhön intohimo, mutta operatiivisen johtamisen hän jättää lähivuosina nuoremmille.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana Pörhön Autoliike -konserni on ostanut pohjoisessa kilpailijan toisensa jälkeen. Tuorein kauppa, Autotalo Antti-Roiko Ylivieskasta, julkistettiin vuoden ensimmäisenä arkipäivänä.

Vielä tuoreempi uutinen kertoi, että Pörhön Autoliike lopettaa toimintansa Raahessa.

Yritystä on luotsannut jo yli 30 vuotta kauppaneuvos, ekonomi Matti Pörhö. Hänen vanhempansa perustivat autoliikkeen pieneen lautamökkiin Torniossa, kun poika oli nelivuotias. Pörhölle oli pienestä pitäen täysin selvää, että hänestä tulee perheyrityksen jatkaja.

Matti Pörhö ajaa Kalevan pihaan Audi A7-autollaan.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi