kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Po­pu­lis­mi hui­pus­saan

Kokoomuksen politikointi Rovaniemellä saa yhä surkuhupaisempia piirteitä. Valtuustossa (10.5.) kokoomuksen valtuustoryhmä jätti aloitteen erä- ja luontokeskuksen rakentamisesta Käyrästunturiin. Kustannusarvio mielikuvitushankkeelle on vaatimattomat 200–500 miljoonaa euroa.

Hanketta vetänyt Veli-Matti Kilpimaa toteaa (LK 10.5.), että tämä on kokoomuksen vastaisku EU:n elvytysrahojen käyttämiselle Ounasvaaran kattamiseen, mitä on myös julkisuudessa väläytelty. Molemmat ovat täysin huuhaata. Ounasvaaran kauniin ympäristön kattamisessa ei ole mitään järkeä. Käyrästunturin raiskauksessa on vielä vähemmän järkeä, koska laskettelu- ja hiihtokeskuksia Lappi on täynnä. Luosto sijaitsee aivan Käyrästunturin lähimaisemissa.

Ilmeisesti kokoomus haluaa populismillaan peittää valtuustokauden epäonnistumisia. Kokoomuksen kaikki mielihankkeet ovat tällä valtuustokaudella kaatuneet – mainittakoon Ounasvaaran uimahalli, Ruokasenkadun silta ja kyläkoulujen lakkauttamiset. Katseet halutaan kääntää vaalien alla muualle puhumalla puuta heinää.

Erikoiseksi kokoomuksen toiminnan tekee se, että kansanedustaja Heikki Autto on eduskunnassa äänestämässä EU:n elpymisrahastoa vastaan.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi