PAUKKUPAKKASET: Pak­ka­nen alkaa ki­ris­tyä vii­kon­lop­pua vasten – it­se­näi­syys­päi­vä­nä hä­tyy­tel­lään monin paikoin -35:tä astetta

Virusmuunnos: Suomen toinen omik­ron­tar­tun­ta todettu Var­si­nais-Suo­mes­sa

Joulukalenteri: Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ri vie aikojen taakse

Tilaajille

Po­lii­sin mas­sii­vi­ses­ta Ai­ris­ton Helmi -is­kus­ta vuosia, mutta tut­kin­ta on yhä kesken – kä­teis­tä ta­ka­va­ri­kos­sa mil­joo­nia euroja

Viranomaisten laajamittainen isku venäläisomisteiseen Airiston Helmeen Turun saaristossa herätti aikanaan runsaasti huomiota. Operaatiosta on kulunut kaksi ja puoli vuotta, mutta tutkinta on yhä kesken, eikä pääepäiltyä ole kuultu. Epäillyn avustaja ja poliisi kertovat, että kuulemisen on tarkoitus toteutua kevään aikana. Iskun turvallisuuspoliittisilla ulottuvuuksilla on spekuloitu, mutta poliisi on vakuuttanut, että kyse on tavanomaisesta talousrikostutkinnasta. Se perustelee tutkinnan venymistä kansainvälisillä virka-apupyynnöillä. Pääepäillyn avustaja sanoo venymisen vaikeuttaneen epäillyn elämää huomattavasti.

Poliisi sai iskussa virka-apua muun muassa Rajavartiolaitokselta.
Poliisi sai iskussa virka-apua muun muassa Rajavartiolaitokselta.
Kuva: Jari Laurikko

Syyskuinen lauantai vuonna 2018 on valjennut normaalin viikonloppuaamun tapaan. Moni suomalainen on lähtenyt nauttimaan vuoden ehkä viimeisestä mökkiviikonlopustaan.

Päivän mittaan kuuluu kuitenkin kummia. Saaristossa Turun lähellä on käynnissä mittava operaatio, jossa raskaasti aseistautuneet poliisit ovat iskeneet useisiin kiinteistöihin ja tehneet kotietsintöjä. Kohteena on 2007 perustettu ulkomaalaistaustainen yhtiö Airiston Helmi, joka on hankkinut saaristosta useita arvokkaita maa-alueita.