Kolumni: Tulva näytti am­mat­ti­lai­sil­le ja pai­kal­li­sil­le voi­man­sa

Elokuvat: Aki Kau­ris­mäen pal­kit­tu elokuva saa en­si­esi­tyk­sen­sä So­dan­ky­läs­sä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Po­lii­si­am­mat­ti­kor­kea­kou­lun mies­opet­ta­jal­le syyt­teet sek­suaa­li­ri­kok­sis­ta, osa epäil­lyis­tä teoista ta­pah­tui koulun ti­lois­sa

Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Hamberg kertoo, että koulu teki itse tapauksesta rikosilmoituksen vuoden alussa selvitettyään sisäisesti miesopettajan tekoja. Oikeudenkäynti on joulukuussa.

Poliisiammattikorkeakoulun miesopettajaa syytetään seksuaalirikoksista koulun tiloissa ja opetuksen yhteydessä.
Poliisiammattikorkeakoulun miesopettajaa syytetään seksuaalirikoksista koulun tiloissa ja opetuksen yhteydessä.
Kuva: Silja Viitala

Poliisiammattikorkeakoulun miesopettajaa vastaan on nostettu syytteitä. Häntä epäillään seksuaalisista hyväksikäytöistä, seksuaalisesta ahdistelusta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Hamberg kertoo, että oppilaitos teki opettajana toimineesta ylikonstaapelista rikosilmoituksen vuoden alussa.

– Teimme rikosilmoituksen, kun tieto tuli talon johdolle. Tapauksia on oppilaitoksen tiloissa ja opetuksen yhteydessä. Lisäksi vapaa-ajalla on ollut asiatonta viestittelyä, Hamberg sanoo.

Seitsemän uhria, syytetty kiistää

Rikosasiassa on seitsemän asianomistajaa. Syytetty on ollut pidätettynä virasta koko esitutkinnan ajan.

– Siitä lähtien, kun sisäinen selvitys oli tehty, hänet pidätettiin välittömästi virasta. Viraltapidätys jatkuu tuomioistuimen antamaan päätökseen asti, Hamberg kertoo.

Asia etenee käräjäoikeuteen joulukuussa 2019. Poliisi on määrännyt esitutkinta-aineiston salassapidettäväksi. Tuomioistuin päättää jatkossa oikeudenkäynnin ja asiakirjojen julkisuudesta.

Miesopettaja on syyttäjien mukaan kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.