Politiikka: "Työe­lä­mäs­sä voidaan tehdä paljon mie­len­ter­vey­den tu­ke­mi­sek­si"- mi­nis­te­ri vie­rai­li Me­ri-La­pis­sa

Jääkiekko: Ruotsin mestari Luulaja piti RoKille op­pi­tun­nin: maalit 11–0, tor­jun­nat 13–71

Kolumni: Onko Lapilla edes­sään ener­giae­vak­kou­den aika?

Poliisi vetoaa ih­mi­siin, ettei Müns­te­rin vä­li­koh­tauk­ses­ta le­vi­te­tä vah­vis­ta­ma­ton­ta tietoa – Tekijän mo­tii­via ei tiedetä

Mies ajoi Saksassa kohti ihmisiä pakettiautolla lauantaina iltapäivällä.

Useita ihmisiä kuoli lauantaina iltapäivällä Saksan Münsterissä, kun pakettiauto syöksyi väkijoukkoon. Välikohtaus tapahtui Münsterin vanhassakaupungissa, jossa ihmiset olivat nauttimassa kevään tulosta.

–Poliisi ei ole vielä vahvistanut kuolleiden määrää, mutta medioissa kerrotaan, että kuolleita on kolme, Lännen Median Saksan avustaja Visa Noronen kertoo.

Haavoittuneita on 20, joista kuusi on kriittisessä tilassa. Pakettiautoa ajanut mies kuoli välikohtauksessa. Sitä ei ole vahvistettu, tekikö hän itsemurhan, vai ammuttiinko hänet.

Tapahtumassa on vielä niin paljon avoimia kysymyksiä, ettei poliisi ole kertonut sitäkään, onko kyse terroristisessa tarkoituksessa tehdystä iskusta.

–Poliisi vetoaa ihmisiin, ettei asiasta ei spekuloitaisi eikä levitettäisi vahvistamatonta tietoa.

Noronen kuitenkin kertoo, että esimerkiksi Bild on kertonut, että auton kuljettaja olisi ollut noin 50-vuotias mies, jolla ei ole rikostaustaa. Bildin mukaan miehellä oli mielenterveydellisiä ongelmia.

–Saksassa tapahtuu usein vastaavanlaisia tekoja.

Poliisi toivoo, ettei kuvia otettaisi

Münsterin keskusta on tällä hetkellä suljettu ja poliisi on pyytänyt ihmisiä menemään kotiin.

–Twiiteissä korostetaan ihmisiä olemaan spekuloimatta tapahtumalla ja etteivät ihmiset ottaisi kuvia tapahtumapaikalta.

Tapahtuma ajoittuu Tukholman iskun vuosipäivään. Tasan vuosi sitten Tukholman keskustassa terrori-iskusta syytetty mies ajoi väkijoukkoon. Iskussa kuoli viisi ihmistä ja useita loukkaantui.

–Münsterin tapauksessa poliisi ei sulje pois sitä, että kyse olisi henkilökohtaisesta motiivista, Noronen sanoo.

Norosen mukaan Münster on saksalaisen mittapuun mukaan pieni kaupunki noin 100 kilometrin päässä Düsseldorfista.

Vuoden 2016 joulukuussa 12 ihmistä kuoli ja 48 loukkaantui, kun kuorma-auto ajoi väkijoukkoon Berliinin joulumarkkinoilla.