Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

PK-yrit­tä­jät an­sait­se­vat huokeat osin­kon­sa

Kansa on ilmaissut tahtonsa – suomalaiset haluavat tasapainottaa julkisen talouden, ja vaativat terveen julkistalouden saavuttamiseksi toimenpiteitä seuraavalta hallitukselta. Tämä on käynyt mielipidekyselyissä selkeästi ilmi. Puolueet ovat heränneet vastaamaan kansalaisten tahtoon tarjoamalla erilaisia ratkaisuja tulojen ja menojen tasapainottamiseksi. ”Verotuksen porsaanreikien tilkitsemisenä” jotkut ovat jopa esittäneet, että pörssiin listaamattomista yrityksistä ei enää saisi maksaa niiden omistajille kohtuullisemmin verotettua osinkoa.

Toki niin on, että Suomessa osinkojen verotus on pääsääntöisesti kevyempää silloin, kun yritys ei ole pörssiyhtiö. Osinkoverohuojennus on siis koskettanut pääasiallisesti pienten ja keskisuurten yritysten omistajia - ahkeria suomalaisia yrittäjiä.