Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 8. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – Uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Kolumni: Kun ju­nio­ri­val­men­ta­ja puuttui ra­sis­ti­seen ni­mit­te­lyyn, hän sai kolmen ottelun toi­min­ta­kiel­lon ja seura sakot

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Pir­teäs­ti pe­lan­nut Kanada hukkasi rank­ka­rin ja taipui Bel­gial­le niu­kas­ti – Michy Ba­tshuayin maali riitti voit­toon

al-Rayyan
Belgian huippuvahti Thibaut Courtois oli viimeinen lukko voitokkaassa avauksessa. Hän torjui rangaistuspotkun avausjaksolla.
Belgian huippuvahti Thibaut Courtois oli viimeinen lukko voitokkaassa avauksessa. Hän torjui rangaistuspotkun avausjaksolla.
Kuva: Tolga Bozoglu

Edellisen MM-turnauksen pronssimitalisti Belgia joutui Kanadaa vastaan ahtaalle jalkapallon miesten MM-kisoissa mutta nappasi 1–0-voiton. Ottelun ainoan osuman laukoi avauspuoliajalla Michy Batshuayi.

Belgia ja Kanada pelaavat Qatarin MM-kisoissa F-lohkossa Kroatian ja Marokon kanssa. Marokko ja Kroatia pelasivat aiemmin keskiviikkona maalittoman tasapelin, joten Belgia johtaa lohkoa.

Kanada pelasi mainion avauspuoliajan, prässäsi vahvasti ja hyökkäsi nopeasti ja vaarallisesti. Paikoistaan huolimatta se ei kuitenkaan saanut palloa maaliin.

Kanadan paras paikka tuli avauspuoliajalla joukkueen tähtinimelle Alphonso Daviesille, joka pääsi yrittämään viimeistelyä rangaistuspotkusta Belgian käsivirheen jälkeen. Belgian maalivahti Thibaut Courtois torjui Daviesin heikohkon laukauksen.

Avauspuoliajan lopussa Batshuayi tykitti pallon pitkän pystysyötön jälkeen verkon perukoille.

Toisella puoliajalla Belgia puolusti järkevämmin ja paransi pallollista pelaamistaan. Kanada ei päässyt enää yhtä hyville maalipaikoille kuin avauspuoliajalla ja viljeli runsaasti keskityksiä.

Tappiostaan huolimatta Kanada jätti itsestään pirteän kuvan. Kanada on nähty miesten MM-lopputurnauksessa vain kerran aiemmin. Vuoden 1986 MM-kisoissa maa hävisi kaikki kolme alkulohkon otteluaan tekemättä yhtään maalia.