Mainos

Pik­ku­jou­lu­Cir­cus saapuu Ro­va­nie­mel­le

Jyväskylän viime vuonna valloittanut PikkujouluCircus lähtee kiertueelle ja saapuu myös Rovaniemelle. Vuoden kuumimmat pikkujoulubileet marssittaa lavalle suomalaiset eturivin artistit sekä tarjoilee yleisölle leipää ja circushuveja.

Lauri Tähkä esiintyy myös Rovaniemen PikkujouluCircuksessa.
Lauri Tähkä esiintyy myös Rovaniemen PikkujouluCircuksessa.
Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Lappi Areena muuttuu sirkusareenaksi, kun PikkujouluCircus saapuu kaupunkiin 5. joulukuuta 2019. Tapahtumassa esiintyvät Lauri Tähkä, Vesterinen yhtyeineen sekä Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani. Artistien lisäksi luvassa on muutakin viihdykettä kuten tuliesityksiä ja akrobatiaa.

PikkujouluCircus sai alkunsa viime vuonna Jyväskylästä, jossa haluttiin kehittää uusi festivaalihenkinen pikkujoulukonsepti.

– Halusimme luoda suuren pikkujoulutapahtuman, jossa esiintyisivät Suomen tämän hetken kovimmat artistit, kertoo toimitusjohtaja Juha Rahko Jyväskylän Messuilta.

– Pohdimme, voisimmeko kehittää tapahtumalle erityisen teeman, joka kantaisi vuodesta toiseen. Syntyi idea pimeän ajan karnevaalista, joka toisi kävijöille valoa ja visuaalista ilottelua, Rahko kertoo tapahtuman taustoista.

Tänä vuonna PikkujouluCircuksen vaunut kaartavat kuudelle paikkakunnalle; Jyväskylän lisäksi Helsinkiin, Kuopioon, Vaasaan, Mikkeliin ja Rovaniemelle.

Festivaalihenkiset pikkujoulut tuovat valoa pimeyteen.
Festivaalihenkiset pikkujoulut tuovat valoa pimeyteen.
Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

– Saimme Jyväskylästä niin paljon positiivista palautetta, että päätimme laajentaa tapahtumaa, Rahko kertoo.

Sirkusteema näkyy kaikessa tapahtuman visuaalisessa ilmeessä. Tunnelmaa luodaan valoilla ja väreillä. Myös pienet yksityiskohdat ovat tärkeitä.

– Luvassa on sirkuksesta tuttuja hahmoja ja tirehtööri luonnollisesti isännöi tapahtumaa. Kannustamme myös vieraitamme niin halutessaan pukeutumaan teeman mukaan. Hauskaa on varmasti kaikilla, vakuuttaa Rahko.

PikkujouluCircus on suunnattu täysi-ikäisille. Lippuja on saatavilla kolmea eri tyyppiä; kahteen eritasoiseen VIP-pakettiin sisältyy ruokailu. Edullisimmat Party-liput oikeuttavat vain sisäänpääsyyn, mutta syötävää on mahdollista ostaa erikseen Street Food -maailmasta. Tarjolla tulee olemaan myös mm. trendikästä kasvisruokaa ja useilta anniskelualueilta jokainen löytää omat suosikkinsa. Leipää ja sirkushuveja sanan varsinaisessa merkityksessä.

– Odotamme tapahtumaan tuhansia kävijöitä. Mukaan ovat tervetulleet niin yksityishenkilöt kuin yrityksetkin. Monet yritykset ovatkin päättäneet pitää pikkujoulunsa täällä. Lippuja on ostettu niin työntekijöille kuin asiakkaillekin. Tavoitteena on luoda ihmisille mukava, pitkä ilta ja hieman erilaista pikkujouluohjelmaa, summaa Rahko.

Yleisö heittäytyi mukaan teemaan.
Yleisö heittäytyi mukaan teemaan.
Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

PikkujouluCircus Rovaniemi 5.12.2019 Lappi Areena

www.pikkujoulucircus.fi/rovaniemi