Pi­ka­pu­he­lu: Miksi Pak­kas­ukon pää­ta­pah­tu­maa ei siir­re­tä isom­piin ti­loi­hin?

Viime viikonloppuna Kemissä järjestetty Pakkasukko Blues N' Jazz oli menestys. Liput kävivät hyvin kaupaksi.

Musiikin ystävät ovat ottaneet vuodesta 2006 lähtien järjestetyn tapahtuman omakseen. Festivaali on tasaisesti kasvanut joka vuosi.

1 Pakkasukko Blues N' Jazz tapahtuma alkoi keskiviikkona 30.1. ja kesti sunnuntaihin 3.2. asti. Tapahtuma oli siis kestoltaan pisin Pakkasukon 14-vuotisessa historiassa. Pakkasukon uusina kehitysideoina oli Lappian ja Kemin kaupungin kanssa yhteistyönä tehty Lumivisio 2019 – lumen ja jäänveistotapahtuma sekä Kemitiimin kanssa ideoitu Pakkasukko goes ostoskeskus. Edellisvuosilta tuttuja juttuja olivat Koulaisjazz, Pakkasukko goes kulttuurikeskus, lauantain AfterBlues päiväjamit sekä sunnuntain Pakkasukko-karonkka.

Uusina paikkoina mukaan lähtivät Cafe-Hertta missä järjestettiin perjantai-illan avaus sekä lauantai aamupäivän konsertti. Kaikkiin tapahtumapaikkoihin riitti runsaasti ihmisiä ja suosio oli huikea. Lauantain päätapahtuma hotelli Merihovissa ja Cafe-Bar Ankkurissa myytiin loppuun torstai-iltana, mutta myös perjantaina oli hyvin kävijöitä. Ovelta ei lauantaina enää saanut lippuja ja olemme asiasta tiedottaneet hyvissä ajoin.

2 Erja Lyytinen oli kaikille tuttu nimi, mutta festivaalin on löytänyt myös muista kaupungeista tulevat Pakkasukko-fanit. Runsaasti ihmisiä tuli esimerkiksi Oulusta ja Rovaniemeltä ja heille tärkeää on hyvin rakennettu festivaalikokonaisuus, missä jokainen yhtye puolustaa paikkaansa. Näin olemme toimineet vuodesta 2006 lähtien.

Yleisön antaman palautteen mukaan esimerkiksi lauantai-illan aloittanut oululainen Lanai aiheutti suunnattoman hyviä reaktioita ja moni oli kokenut yhtyeen jopa illan pääesiintyjäksi.

3 Pidämme ajatuksesta pitää päätapahtuman paikkana tunnelmallista hotelli Merihovia. Yhtyeet kehuvat paikkaa ja yleisön tuomaa tunnelmaa ainutlaatuisena. Myös yhteistyö talon kanssa on järjestäjän näkökulmasta helppoa ja hedelmällistä.

Jos stadion myydään loppuun, rakennetaanko seuraavana vuonna isompi stadion?

4 Kemin kouluilla, Kemin kulttuurikeskuksessa, Prima-talossa, Bombuksessa, Täikön torilla ja ravintoloissa. Yhteensä yli 120 muusikkoa esiintyi noissa paikoissa.

5 Pakkasukko Blues N`Jazz on monialaisen yhteistyön tulos, missä tänä vuonna oli mukana yhdistyksiä, yrittäjiä, oppilaitoksia sekä Kemin kaupunki. Ilman Kemi-henkeä ja valtavaa talkootyön määrää tätä tapahtumaa ei vuosittain saataisi pystyyn. Kiitos siitä kuuluu kaikille, jotka tähän osallistuivat.