Peru päästi Machu Picchun rau­nio­kau­pun­kiin yhden ainoan tu­ris­tin

Japanilainen Jesse Takayama oli ollut koronaviruspandemian vuoksi jumissa Perussa seitsemän kuukauden ajan.

Peru aukaisi maanantaina maailmankuulun Machu Picchun rauniokaupungin yhdelle ainoalle japanilaisturistille, joka oli koronaviruspandemian vuoksi joutunut odottamaan sinne pääsyä liki seitsemän kuukautta.

Jesse Takayama pääsi Machu Picchuun sen jälkeen, kun hän oli pyytänyt erikoislupaa Perun kulttuuriministeriöltä. Hän on ollut jumissa Andeilla sijaitsevassa Aguas Calientesin kaupungissa maaliskuun puolivälistä saakka.

– Hän oli tullut Peruun unelmanaan päästä sinne, sanoi Perun kulttuuriministeri Alejandro Neyra virtuaalisessa tiedotustilaisuudessa.

– Japanilainen meni sinne puiston johtajamme kanssa jotta hän voisi tehdä sen ennen paluutaan kotimaahansa.

Ensimmäinen turisti seitsemään kuukauteen

Takayama oli ostanut lipun Machu Picchuun jo maaliskuussa. Hän pääsi yli 500 vuotta vanhaan rauniokaupunkiin lauantaina.

Hänestä tuli ensimmäinen vieras seitsemään kuukauteen, joka pääsi kävelemään tässä Unescon maailmanperintökohteessa. Alun perin hänen piti olla Perussa vain muutama päivä päästäkseen Machu Picchuun.

– Tämä on niin mahtavaa! Kiitoksia!", sanoi Takayama videossa, joka kuvattiin Machu Picchun vuorella.

Ministeri Neyra lupasi, että rauniokaupunki avataan kotimaisille ja ulkomaisille turisteille jälleen marraskuussa. Sinne päästetään kerralla vain 30 prosenttia normaalista 675 turistista päivässä.

– Olemme yhä pandemian keskellä, Neyra sanoi.

– Tämä tehdään mahdollisimman huolellisesti.