Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Koronaseuranta: Ro­va­nie­men mar­jan­poi­mi­jois­ta 40:llä ko­ro­na­tar­tun­ta, Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä 39 uutta tar­tun­taa, Län­si-Poh­jas­sa yh­dek­sän

Pe­rin­tei­nen Me­ri­kaf­fi­la avataan ke­vääl­lä Simossa

Yrittäjät Soile Lappi ja Mika Mäntynen saivat kuulla kyläläisten mielipiteitä Merikaffilan tulevasta toiminnasta ja tarjonnasta. Merikaffila avataan ensi toukokuussa Simonkylällä.
Yrittäjät Soile Lappi ja Mika Mäntynen saivat kuulla kyläläisten mielipiteitä Merikaffilan tulevasta toiminnasta ja tarjonnasta. Merikaffila avataan ensi toukokuussa Simonkylällä.

Simonkylässä sijaitseva Merikaffila saa uudet yrittäjät. Soile Lappi ja Mika Mäntynen avaavat vanhassa lohikellarissa sijaitsevan kaffilan ensi toukokuussa.

Merikaffila täyttyi viime viikolla kyläläisistä ja muista lähialueen asiakkaista, kun yrittäjät järjestivät glögi-iltapäivän vieraille. Iltapäivällä käytiin läpi kyläläisten ja yrittäjien aatoksia, mitä tapahtumia Merikaffila ja sen ympäristö voisi tarjota.

– Saimme paljon uusia ideoita, joita lähdemme toteuttamaan ensi vuoden toukokuussa. Perinteisen kahvilatoiminnan lisäksi haaveena on järjestää eri yhteistyökumppaneiden kanssa muun muassa kajakkien ja sublautojen vuokrausta, lapsille suunnattuja aktiviteetteja, esimerkiksi kalastuskursseja ja kivien maalausta tai vaikkapa luontopolkuun tutustumista. Todennäköisesti myös livemusiikkia, karaokea ja pienimuotoisia teemapäiviä tulee tarjolle. Nämä ideat toteutuvat, jos asiakkaita on riittävästi, Mika Mäntynen sanoo.

Merikaffilan miljöö on poikkeuksellinen, sillä se sijaitsee idyllisen Museotien päässä ja pihapiiristä on hienot näkymät Perämerelle.

– Kaffilan lisäksi rannassa on lapsiystävällinen uimaranta, luontopolku ja historiasta kiinnostuneille Maankohoumapuisto, Soile Lappi kertoo.

Glögi-iltapäivän perusteella Merikaffilalle on jatkossa kysyntää. Kaisla Huovisen ja Tuomas Laajoen musiikista, glögistä, pipareista ja munkeista kävi nauttimassa viitisenkymmentä ihmistä.