Pel­lo­lais­ty­tön yli­ajos­ta sakkoja – kä­rä­jä­oi­keus päät­te­li, että mies ei huo­man­nut tör­mäys­tä

Laajaa kohua herättänyt pellolaistytön yliajo on nyt käsitelty Kemi-Tornion käräjäoikeudessa. Oikeus tuomitsi noin 70-vuotiaan pellolaismiehen pyöräilijätytön päälleajosta sakkoihin. Mies sai liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta kaksikymmentä päiväsakkoa.

Tapaus herätti kaksi vuotta sitten laajaa huomiota koska tyttö löydettiin loukkaantuneena tieltä makaamasta ja päälleajaja ei ollut pysähtynyt auttamaan häntä.

Oikeudessa tuomittu mies kiisti törmänneensä tyttöön. Käräjäoikeus päätteli tytön pyörästä löytyneiden maalinjälkien perusteella kyseessä olleen miehen kuljettama työkone.

Miestä kohtaan ei oltu nostettu syytettä liikennepaosta, koska syyttäjä katsoi, että oli mahdollista, että mies ei ollut huomannut törmäystä.

Lapin Kansan aikaisemmin julkaisemia juttuja onnettomuudesta:

https://www.lapinkansa.fi/lappi/petrin-tyttaren-kohtalo-kosketti-koko-pelloa-9-vuotias-silja-toipuu-yliajosta-15819086/

https://www.lapinkansa.fi/lappi/poliisi-on-luottavaisin-mielin-koululaisen-yliajo-pellossa-selviaa-kylla-15814232/

https://www.lapinkansa.fi/lappi/koulutyton-yliajo-jarkyttaa-pellossa-autoilija-jatti-vakavasti-loukkaantuneen-tyton-keskelle-tieta-15800088/

https://www.lapinkansa.fi/lappi/pellon-epailtya-yliajajaa-kuulusteltu-tormasi-pikkutyttoon-ilmeisesti-tyokoneella-15820619/