Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Nuorten median käyttö: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta nuoret myös suh­tau­tu­vat kriit­ti­ses­ti sen luo­tet­ta­vuu­teen

Lahjoitus: Lapin moot­to­ri­kelk­kai­li­jat saivat vielä yhden jun­nu­kel­kan va­ras­te­tun tilalle

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pe­li­cans keräsi tar­vit­ta­van potin olym­pia­san­ka­ri Björ­ni­sen hank­ki­mi­seen

Hannes Björninen palaa kotiseuraansa Pelicansiin.
Hannes Björninen palaa kotiseuraansa Pelicansiin.
Kuva: Jokerit

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueelle olympiakullan ratkaissut Hannes Björninen liittyy välittömästi Lahden Pelicansin liigajoukkueen vahvuuteen. Lahtelaiskasvatti siirtyi täksi kaudeksi Helsingin Jokerien KHL-joukkueeseen, mutta Jokerit tiedotti maanantaina sopimuksen purkamisen tapahtuneen yhteisymmärryksessä.

Jokerit halusi päästää pelaajansa loppukaudeksi muualle sen jälkeen, kun helsinkiläisseura jätti KHL-kauden kesken. Björninen palasi hänelle tuttuun Pelicansiin.

– Selviteltiin mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja missä voisi kautta jatkaa, mutta tietysti se oli heti mielessä, että olisi hienoa päästä Lahteen pelaamaan. Suomessa Pelicans oli selkeä ykkösvaihtoehto. Mahtava päästä pelaamaan Lahteen ja jatkamaan pelejä. Pyrin olemaan parhaimmillani, kun kevät lähestyy, ja tekemään kovasti töitä itseni ja joukkueen eteen, Björninen kertoi Pelicansin verkkosivuilla.

Björninen toimi Pelicansin kapteenina 2018–2021. Viime keväänä hän teki kansainvälisen läpimurtonsa Leijonien MM-hopeajoukkueessa ja pelasi väkevästi myös Pekingin olympialaisissa. Nelosketjun keskushyökkääjä summasi toissa sunnuntaina pelatussa loppuottelussa pisteet 1+1, kun Suomi kukisti Venäjän olympiakomitean urheilijat maalein 2–1.

– Björninen on pelaajana sellainen, jonka mikä tahansa menestystä tavoitteleva joukkue missä tahansa sarjassa haluaisi riveihinsä, pudotuspelipaikasta taistelevan Pelicansin urheilujohtaja Janne Laukkanen sanoi.

– Meille kyseessä on kuitenkin pelaajavahvistusta isompi asia ja tällä kotiinpaluulla on valtava positiivinen vaikutus koko Pelicans yhteisölle ja päijäthämäläiselle jääkiekkoilulle. Tästä oiva osoitus on tukikampanja, joka ylitti odotuksemme. Olemme erittäin tyytyväisiä, että Björninen halusi tulla kevääksi kotiin.