Mainos

Pe­las­te­taan joulu

-

Adventtikynttelikön valot loistavat ikkunalla. Tämän kirjoittajalla on kuitenkin huoli. Lääkärit ovat antaneet meille suuren haasteen 'pelastakaa joulu'. Silti gallupeissa kerrotaan, että suurin osa ihmisistä aikoo viettää joulua, kuten aina ennenkin... No, jos siinä on kyse pienellä porukalla turvallisesta kotijoulusta, niin ok. Mutta, jos koko suku ympäri Suomenniemen aikoo kokoontua yhdessä viettämään joulua, kuten aina ennenkin, niin huh, huh.

Itseasiassa joulua itseään ei tarvitse pelastaa, se tulee joka tapauksessa. Joulun sanoma Jumalan Pojan syntymästä on aina sama. Se, missä ja miten joulua vietämme, siis itse kulissit, muuttuvat. Ne muuttuvat elämämme varrella montakin kertaa.

Pelastetaan joulu. Lapsuutemme jouluihin emme aikuisina pääse enää kuin muistoissamme. Nuo muistot saattavat olla tosi hyviä, mutta myös painajaismaisia.

Tänä jouluna seurakunnilla, kunnilla ja eri järjestöillä on suuri haaste tuoda tukea monenlaisen jouluahdistuksen keskelle. On taloudellista hätää, on pelkoa, miten ollaan yhdessä, on yksinäisyyttä ja todella moni pelkää nyt sairastumista. Nyt on naapuri- ja ystäväapu tarpeen. Tuttuja joululauluja voi laulaa mukana radion ja tv:n välityksellä, naapuri voi tarjota kaupassa käynti apua, seurakunnat ja järjestöt jakavat jouluisia ruokakasseja. Aina voi soittaa ystävälle.

Seurakunnasta, ainakin meiltä Torniosta voi pyytää työntekijän tai pari laulamaan muutaman joululaulun vaikka omalle tai kaverin pihalle laulavana joulukorttina. Keinot tuoda toisillemme joulun iloa on monet. Siihen ei välttämättä aina tarvita suurta joukkoa.

Tutuista kirkoista lähetetään joulun lauluhetket, hartaudet ja joulukirkot radion ja sosiaalisen median välityksellä kotiin. Jos Luoja suo ensi jouluna saamme jälleen kokoontua yhteen. Silloin jouluvirsi kaikuu entistä raikkaampana ja mahtavampana.

Rakkaat seurakuntalaiset, pelastetaan joulu ja toinen toisemme yhdessä.

Hyvää ja siunattua adventin aikaa sinulle ja rakkaillesi. Pysytään terveinä ja pelastetaan joulu.

Mirja-Liisa Lindström 

Tornion kirkkoherra