Työtaistelut: SAK ja jä­sen­lii­tot aloit­ta­vat po­liit­ti­set työ­tais­te­lu­toi­met ensi vii­kol­la – EK:n Hä­kä­mies toi­min­ta­päi­vis­tä: Ää­rim­mäi­sen huo­les­tut­ta­vaa

pääkirjoitus: Orpon hal­li­tuk­sen en­sim­mäi­nen bud­jet­ti jatkaa valtion vel­kaan­tu­mis­ta en­ti­seen tahtiin

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Pe­laa­mi­nen vetää taas mar­ke­teis­sa – Pe­laa­jat ovat olleet kii­tol­li­sia suo­jap­lek­seis­tä, kä­si­de­sis­tä ja mer­ka­tuis­ta tur­va­vä­leis­tä

Veikkaus avasi noin puolet rahapeliautomaateistaan reilut kaksi viikkoa sitten. Pelaaminen on ollut viime päivinä kasvussa maltillisen alun jälkeen.


Veikkaus on saanut peliautomaattien avaamisesta kiitosta niin asiakkailta kuin asiamiehiltä. Koronasuojaustoimia on kiitelty.
Veikkaus on saanut peliautomaattien avaamisesta kiitosta niin asiakkailta kuin asiamiehiltä. Koronasuojaustoimia on kiitelty.

Peliautomaattien luona on käynyt viime päivinä jo pienoinen vilske, kun automaatit ovat olleet auki kauppojen auloissa ja kioskeissa nyt reilut kaksi viikkoa.

– Pelaamisen volyymi on ollut hienoisessa kasvussa maltillisen alun jälkeen, Veikkauksen myyntipäällikkö Timo Hoivala kertoo.

Veikkaus sulki rahapeliautomaattinsa koronaviruksen tarttumisen estämiseksi 13. maaliskuuta. Ne olivat kiinni noin neljä kuukautta ja avautuivat osittain 15. heinäkuuta.

– Pelien avaaminen on sujunut odotusten mukaisesti. Pelaaminen oli ensimmäisten päivien aikana varsin maltillista, eikä mitään asiakasryntäystä tai suuria jonoja ole syntynyt, Hoivala toteaa.

Hän painottaa, että Veikkaus seuraa edelleen tarkasti kokonaistilannetta koronan osalta ja ottaa huomioon päätöksissään Suomen hallituksen ja viranomaisten ohjeet.

– Olemme kyenneet luomaan nopealla aikataululla etähallintaohjelman, jonka avulla pystytään tarvittaessa sulkemaan tai avaamaan peliautomaatteja tarpeen mukaan etäyhteydellä.

Heinäkuussa avattiin vain noin puolet peleistä

Palaute myyntipaikoista on ollut Timo Hoivalan mukaan pääsääntöisesti myönteistä.

– Peliautomaattien avaaminen on saanut kiitosta niin asiakkailta kuin asiamiehiltä.

Veikkaus on saanut myönteistä palautetta koronasuojaustoimista, kuten suojaplekseistä, käsidesistä ja merkatuista turvaväleistä.

– Palautteen perusteella ne on katsottu onnistuneiksi toimenpiteiksi.

Kaikki pelikoneet eivät ole auki. Heinäkuussa avattiin vain noin puolet peleistä, jotta asianmukaiset turvavälit ja turvallinen asiointikokemus toteutuvat.

Uutta on myös se, että pelit avautuvat vasta kello 11.

Pelipaikkojen määrä laskee useilla sadoilla

Viime syksynä Veikkaus ilmoitti uudesta strategiasta, jolla se pyrkii vähentämään pelaamisesta aiheutuvia haittoja.  Hajasijoitettujen peliautomaattien määrä vähenee tänä vuonna yli 40 prosentilla.

Tämän vuoden lopussa peliautomaatteja on enää 10 500, kun tammikuussa määrä oli 18 500. Nyt niitä on 16 300.

Lisäksi Veikkaus aikaistaa vuodella pakollisen tunnistautumisen käyttöönottoa. Tunnistautuminen tulee hajasijoitettuihin peliautomaatteihin ensi vuoden alusta lähtien.

Jatkossa isoissakaan marketeissa ei voi olla neljää peliä enempää. Pelipaikkojen määrä laskee useilla sadoilla.