Politiikka: Hal­li­tus sopi yl­lät­täen isosta suo­je­lu­pa­ke­tis­ta valtion maille, Lapista on mukana 11 aluetta

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Pär­mä­kos­ki tais­te­li Suomen MM-prons­sil­le: "Kyllä tämä tuntuu ihan hem­me­tin hy­väl­tä"

Pronssimitalissa paljon lappilaistakin – Jasmi Joensuu ja Johanna Matintalo asuvat Rovaniemellä, Visa Ski Team Kemiä edustavasta Riitta-Liisa Roposesta kaikkien aikojen vanhin MM-mitalisti.

Oberstdorf

Suomi otti makean pronssisijan naisten 4x5 kilometrin viestissä Oberstdorfin MM-hiihdoissa. Krista Pärmäkoski voitti loppukirissä Yhdysvaltain Jessie Digginsin 0,8 sekunnilla. Maailmanmestaruuden voitti Norja, ja Venäjän hiihtoliiton joukkue oli toinen.

Suomen viestin avasi Rovaniemellä asuva Jasmi Joensuu, toisen osuuden hiihti niin ikään Rovaniemellä asuva Johanna Matintalo ja kolmannen osuuden viestiä vei Visa Ski Team Kemiä edustava Riitta-Liisa Roponen. Suomi palasi taistelupronssin myötä mitalikantaan naisten MM-viestissä: edellisen kerran mitali tuli pronssilla vuoden 2017 MM-kotikisoista. Kaksi vuotta sitten Seefeldissä Suomi oli kuudes.

Roponen teki myös pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisojen historiaa, sillä hän on nyt 42-vuotiaana kaikkien aikojen vanhin MM-mitalisti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.