kolumni: Päät­tää­kö kau­pun­ki vai mat­kai­lu­bis­nes siitä, montako ho­tel­lia Ro­va­nie­men kes­kus­taan mahtuu?

Lapin Kansa Live: Vuoden suurin voi­mis­te­lu­ta­pah­tu­ma käyn­nis­tyy toden teolla per­jan­tai­aa­mu­na – seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä suorana täältä

pääkirjoitus: Orpon hal­li­tuk­sen esteet ovat kaa­tu­neet yksi toi­sen­sa jälkeen ja ohjelma on viittä vaille valmis – var­si­nai­nen kes­tä­vyys­tes­ti on silti edessä päin

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Pa­rat­riath­lo­nis­ti Liisa Liljan Tokion matka vaa­ka­lau­dal­la – Suek antoi vir­heel­lis­tä tietoa

Helsinki

Paratriathlonisti Liisa Liljan osallistuminen Tokion paralympialaisiin on uhattuna, johtuen Suomen urheilun eettisen keskuksen (Suek) toimintavirheestä liittyen Liljan käyttämään lääkevalmisteeseen. Asiasta kertoi Suomen Paralympiakomitea maanantaina.

Lilja oli saanut Suekilta ohjeistuksen, jonka mukaan hänen ei tarvitse hakea erivapautta käyttöön ottamaansa lääkkeeseen käyttämillään annosmäärillä. Myöhemmin kävi kuitenkin ilmi, että erivapaus tarvitaan johtuen urheilijan muusta lääkityksestä.

Nyt Liljalle haetaan takautuvasti erivapautta. Aikaa ei ole liikaa, sillä Suomen paralympiajoukkuetta voidaan täydentää 1. elokuuta. Kisat ovat 24. elokuuta–5. syyskuuta.

– Toimin täysin Suekilta saamieni ohjeiden mukaisesti. Tämä on äärimmäisen kurja tilanne, kun Tokion kisat lähestyvät. En voi muuta kuin toivoa, että tilanne ratkeaa ajoissa, Lilja toteaa tiedotteessa.

Suek pahoittelee tapahtunutta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.