pääkirjoitus: Sodan pelko on turha, Venäjä ei ole hyök­kää­mäs­sä Suomeen

kolumni: Pes­si­mis­ti tietää, että kesä meni jo – on jo aika stres­sa­ta tulevaa talvea

Pa­lo­saa­ri ja Kor­kea­mä­ki parhaat pe­laa­jat – Kemin ero­tuo­ma­ri­ker­hon va­lin­nas­sa ko­ros­tuu tai­to­jen lisäksi rehtiys ken­täl­lä ja kentän ul­ko­puo­lel­la

Claudia Palosaari ja Henri Korkeamäki saivat ennenaikaisina joululahjoina valinnat alueen parhaiksi jalkapalloilijoiksi.
Claudia Palosaari ja Henri Korkeamäki saivat ennenaikaisina joululahjoina valinnat alueen parhaiksi jalkapalloilijoiksi.

Kemin erotuomarikerhon yhtenä tärkeänä tehtävänä on valita alueen parhaat mies- ja naisjalkapalloilijat. Tänä vuonna valinta kohdistui naisissa Claudia Palosaareen ja miehissä Henri Korkeamäkeen.

17-vuotias lukiolainen Claudia Palosaari pelasi kuluneella kaudella T18 SM-sarjassa TP-47 joukkueessa. 24-vuotias rakennusinsinööriopiskelija Henri Korkeamäen seura oli miesten Kakkosessa Kemi City FC.

TP-47:n tyttöjen kausi lähti liikkeelle kolmella voitolla, mutta siihen ilonhetket joukkueen osalta jäivätkin.

– Kahdeksastatoista pelistä saimme neljä voittoa ja taisimme olla lopulta sarjassa 16. Joukkueessamme oli sisäisiä ongelmia ja moni tyttö lähti kesken kauden joukkueesta, Claudia kertoi.

Henkilökohtaisesti keskikentällä ja hyökkäyksessä pelanneen Claudian kausi sujui hyvin.

– Sain pelata ilman loukkaantumisia ehjän kauden ja viimeistelin myös kahdeksan tai yhdeksän maalia.

Ensi kauden seurasta Claudialla ei ole vielä varmuutta.

– Käyn Oulussa ONS:n testissä. Jos pääsen testistä läpi, niin muutan Ouluun. Ikäni puolesta mahdun vielä 18-vuotiaiden joukkueeseen, Claudia Palosaari kertoi.

Kohti Torniota

Palkittu Henri Korkeamäki sai ison roolin Kemi City FC:n puolustuspäässä. Mies pystyy pelaamaan laadukkaasti niin laitapakin kuin topparin pelipaikoilla. Isompaa roolia olisi pitänyt ottaa moni muukin pelaaja, jotta paikka Kakkosessa olisi säilynyt. Korkeamäellä on kaksi pääsyytä, miksi Kemi Cityn kausi oli niin takkuinen.

– Olosuhteet jalkapallon pelaamiseen ovat Kemissä heikot. Meidän joukkueen valmistautuminen kauteen jäi liian myöhäiseen ajankohtaan, Korkeamäki sanoo.

Ensi kauden joukkueesta miehellä ei ole vielä täyttä varmuutta.

– Ykkösvaihtoehtona on TP-47, mutta pelaajasopimusta minulla ei vielä ole joukkueeseen. Tarkoitus on satsata tosissaan jalkapalloiluun ja rakennusinsinöörin opinnot Oulun ammattikorkeakoulussa pystyn hoitamaan etäopiskeluna, Henri Korkeamäki sanoo.

Kiertopalkinnot luovutti Kemin erotuomarikerhon puheenjohtaja Joakim Väärälä Cafe Hertassa Kemissä.

– Tänä vuonna naisten kohdalla valinta oli helppo. Miehissä meillä oli useampikin varteen otettava ehdokas, Joakim Väärälä kertoi.

Kemin ja Tornion erotuomarit kuuluvat 1948 perustettuun Kemin erotuomarikerhoon. Historian saatossa kerhon jäsenet ovat valinneet Kemin parhaan jalkapallopelaajan ja 2018 vuodesta on valittu Meri-Lapin paras jalkapalloilija. Kriteerit ovat paikallisuus, rehti esiintyminen kentällä ja kentän ulkopuolella sekä pelilliset taidot. Palkitut saavat erotuomarikerholta lahjakortit ja kiertopalkinnon vuodeksi.