Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Painija Arvi Sa­vo­lai­nen hot­kai­si vä­li­pa­lak­seen SM-kul­lan – jal­ka­pal­los­sa itseään telonut EM-ho­pea­mi­ta­lis­ti paini nilkka tei­pat­tu­na

Porvoo
Arvi Savolainen oli telonut nilkkansa jalkapallo-ottelussa, mutta se ei tahtia haitannut SM-molskilla.
Arvi Savolainen oli telonut nilkkansa jalkapallo-ottelussa, mutta se ei tahtia haitannut SM-molskilla.
Kuva: RITCHIE B. TONGO

Kreikkalais-roomalaisen painin kevään EM-hopeamitalisti Arvi Savolainen hotkaisi välipalakseen 97-kiloisten Suomen mestaruuden lauantaina Porvoossa. Savolainen otti kolme uljasta voittoa, ylivoimaisia pistevoittoja niistä kaikki.

Lahden Ahkeran Savolaisen väkevyyden sai ensin tuta Kotkan Paini-Miesten Arttu-Petteri Klami. Sitten Savolainen voitti Nurmon Jymyn Markus Latvalan.

Kolmannessa kamppailussaan väkivahva Savolainen kohtasi Espoon Urheilijoiden Patrik Vartevan, jota hän käänteli näppärästi kuin kotiäiti pullapitkotaikinaa. Hetkessä olivat luvut lopullisesti 10–0.

– Tästä jo maanantaina matkaan leirille Kuortaneelle. Sinne minulle saataneen treenivastustaja Liettuasta. Kesällä kisaan puolalaisen Pytlasinski-turnauksen lisäksi Italiassa, Savolainen sanoi.

Savolaisella menee muutoin mukavasti, mutta jalkapallo-ottelussa hänen nilkkansa vioittui sen verran, että hän paini nyt nilkka vahvasti teipattuna.

Mäenpää voitti raskaan sarjan

Ilmajoen Kisailijoiden rajusti kehittynyt EM-pronssimitalisti Konsta Mäenpää kukisti raskaan sarjan (130) SM-finaalissa sumopainijanakin kunnostautuneen Oskari Riihiojan. Mäenpää näytti taas kerran sen kuinka miehen saa napsakasti nostettua ja siististi lennätettyä.

– Nyt on kaikki oikein hyvin, painiminen tuntui tosi mukavalta, Mäenpää lausahti.

Mäenpää kertoi painivansa syksyllä Saksassa Bundesliigaa joukkueessa ASV Mainz. Syksyllä on myös Serbian MM-kisat, jossa Suomea edustaa raskaassa sarjassa joko Mäenpää tai Elias Kuosmanen.

Niin ikään syksyllä Bundesliigaa painiva IK:n Matias Lipasti kukisti 72-kiloisten kiihkeässä loppuottelussa Kooveen Elmer Mattilan. SM-kulta oli Lipastille jo viides.

SM-kisojen onnellisin voittaja oli Kooveen Roni Purolainen, joka 82-kiloisissa kukisti vähän yllättäen aina vaarallisen Jonni Sarkkisen.

Painin SM-kisatapahtuman järjesti tänä vuonna 120 vuoden kunnioitettavaan ikään pääsevä Porvoon Weikot.