Pai­ne­vie­mä­ri pois­te­taan Ke­mi­joes­ta Ro­va­nie­mel­lä – ve­sil­lä­liik­ku­jil­ta pyy­de­tään va­ro­vai­suut­ta

-

Käytöstä poistettu paineviemäri poistetaan Kemijoesta Rovaniemellä keskiviikkona, tiedottaa Napapiirin Energia ja Vesi oy.

Lainaanrannan ja Suutarinkorvan välillä putki on noussut kesän aikana pariin otteeseen pintaan metaanikaasun nostamana. Nyt se poistetaan sukeltajien ja hinaajan avulla. Vesilläliikkujia kehotetaan alueella erityiseen varovaisuuteen.

Poisto alkaa aamulla kahdeksan aikaan Kulpintörmältä, Kemijoen länsipuolelta. Veneväylä suljetaan puolittain ensin joen länsipuolelta ja työskentelyn edetessä vuorostaan itäpuolelta.

Työskentelyalueen vesiliikennettä ohjataan sekä ylä- että alavirran puolelta veneestä ja sukeltajien lautalta. Putki katkaistaan useampaan osaan ja siinä olevat painot poistetaan. Sen jälkeen sukeltaja kiinnittää hinausvaijerin liinoilla putkeen.

Vesilläliikkujien varovaisuutta tarvitaan sukeltajien työturvallisuuden vuoksi, mutta myös veden alla kulkevaa hinausvaijeria on syytä varoa.

Poistotyön kestoa ei vielä voi yhtiön mukaan vielä tarkalleen arvioida, mutta tavoitteena on saada putki pois joesta torstai-iltaan mennessä.