Mainos

Pai­kal­li­nen per­he­yri­tys Ca­ra­van­kes­kus Reatalo siirtyi seu­raa­val­le su­ku­pol­vel­le – uusi toi­mi­tus­joh­ta­ja Samuli Käh­kö­nen: ”Mat­kai­luau­toi­lus­sa kiehtoo vapaus ja yh­tei­söl­li­syys”

Paikallisessa Caravankeskus Reatalossa on tapahtunut sukupolvenvaihdos, kun toimitusjohtajuus on vaihtunut isältä pojalle. Yritys tarjoaa asiantuntevat karavaanaripalvelut jatkossakin saman katon alta, Teollisuustie 23:sta.

Caravankeskus Reatalon kahden eri sukupolven edustajat: uusi toimitusjohtaja Samuli Kähkönen ja yrityksen perustaja Matti Kähkönen.
Caravankeskus Reatalon kahden eri sukupolven edustajat: uusi toimitusjohtaja Samuli Kähkönen ja yrityksen perustaja Matti Kähkönen.

Noin 30 vuotta sitten Matti Kähkönen perusti Rovaniemelle paikallisen matkailuautojen ja -vaunujen myyntiin painottuneen myymälän Caravankeskus Reatalon. Tätä ennen Kähkönen oli työskennellyt autokaupan alalla 80-luvulta lähtien.

– Monenlaisia muutoksia olen ehtinyt nähdä ja kokea vuosikymmenten aikana, toteaa Kähkönen Teollisuustiellä sijaitsevassa liikkeessä.

– Hienointa on ollut varmaan todistaa se, kuinka ihmiset ovat ottaneet matkailuautot ja -vaunut osaksi elämäänsä. Uusia käyttömahdollisuuksia ja -tarkoituksia on keksitty entistä enemmän. Näkymät alalla ovat tällä hetkellä erittäin hyvät, Kähkönen summaa.

Pitkän ja hienon uran jälkeen Matti Kähkönen päätti siirtyä taka-alalle paikallisen Caravankeskus Reatalon pyörittämisestä. Puolitoista vuotta sitten yrityksen vetovastuun otti Matin poika Samuli Kähkönen, joka on tuttu kasvo jo yrityksen alkutaipaleilta asti.

– 13-vuotiaasta lähtien olen tehnyt kesät töitä isälleni, kunnes suoritettuani automekaanikon tutkinnon, aloitin työt yrityksen korjaamossa, Samuli Kähkönen kertoo.

Nyt uuden yrittäjän työhuone on vaihtunut 20 metriä oikealle: huoltotilojen kautta korjaamovastaavan toimistoon ja sieltä toimitusjohtajan työhuoneeseen.

– Olihan tämä tietyllä tapaa odotettu vaihdos. Tuntuu todella hienolta jatkaa yrityksen johdossa isäni hienon ja pitkäjänteisen uran jälkeen, Samuli Kähkönen summaa.

Karavaanaripalvelut saman katon alta

Paikallinen rovaniemeläinen Caravankeskus Reatalo tarjoaa kattavan valikoiman eri käyttötarkoituksiin ja erilaisiin budjetteihin sopivia ajoneuvoja sekä asiantuntevan huollon ja laajan tarvikevalikoiman. Yrityksen konseptia on hiottu alusta asti Matti Kähkösen toimesta siten, että asiakas saa hoidettua aivan kaiken yhdellä käynnillä.

– Kun asiakas ostaa matkailuajoneuvon omalta paikkakunnalta, on apu ja palvelukin tällöin lähellä. Teemme aina kaiken mahdollisen asiakkaan hyväksi, Samuli Kähkönen muistuttaa.

Caravankeskus Reatalo sijaitsee Teollisuustie 23:ssa. Liike tarjoaa saman katon alta monipuolisen tarvikevalikoiman sekä asiantuntevan huoltopalvelun.
Caravankeskus Reatalo sijaitsee Teollisuustie 23:ssa. Liike tarjoaa saman katon alta monipuolisen tarvikevalikoiman sekä asiantuntevan huoltopalvelun.

Erinomaisesta palvelustaan yritys on saanut konkreettisia tunnustuksia vuosien varrella, kun Caravankeskus Reatalolle myönnettiin pariin otteeseen Suomen paras Caravanpalvelu -tunnus ja kun se valittiin vuoden Caravankauppiaaksi vuonna 2016.

– Tarkoituksenamme on pitää samoista arvoista lujasti kiinni tulevaisuudessakin. Asiakas on meille aina ykkönen ja pyrimme palvelemaan kaikkia niin hyvin, että he tulevat meille uudestaan, Samuli Kähkönen toteaa.

Karavaanimatkailussa viehättää vapaus

Molempien Kähkösten mukaan matkailuajoneuvot ovat kehittyneet 2000-luvulla huimasti. Nykypäivän matkailuautoissa ja -vaunuissa tilaratkaisut, pinnat ja materiaalit ovat ensiluokkaisia. Modernissa matkailuajoneuvossa tarkenee myös talvella, sillä korin rakenteet, eristykset ja lämmitysjärjestelmät on suunniteltu ympärivuotiseen käyttöön.

– Vallalle on tullut, että matkailuajoneuvoja kysytään vuokra-asuntojen tilalle, erityisesti Lapin tunturikeskuksiin. Myös yhteisomistaminen on yleistynyt, kun auto tai vaunu hankitaan esimerkiksi kaverin tai suvun jäsenten kanssa yhdessä, Matti Kähkönen toteaa.

”Vapauden ja yhteisöllisyyden lisäksi matkailuautot ja -vaunut mahdollistavat muunlaiset harrastukset tai etätöiden tekemisen”, Samuli Kähkönen toteaa.
”Vapauden ja yhteisöllisyyden lisäksi matkailuautot ja -vaunut mahdollistavat muunlaiset harrastukset tai etätöiden tekemisen”, Samuli Kähkönen toteaa.

Viime vuosina matkailuautoilu on noussut trendiharrastukseksi erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa. Osaksi korona on tuupannut muutosta eteenpäin, kun ihmiset ovat löytäneet kotimaamatkailun.

– Kyllähän harrastajia varmasti kiehtoo valinnan vapaus, mitä matkailuajoneuvot parhaimmillaan tarjoavat. Ne ovat siinä mielessä hienoja kulkupelejä, että ne sopivat lähes aivan jokaiselle, Samuli Kähkönen toteaa.

Entinen toimitusjohtaja apuna taustajoukoissa

Vaikka yrityksen sukupolvenvaihdos tapahtui jo puolitoista vuotta sitten, ei Matti Kähkönen ole malttanut jättää töitä perheyrityksessä aivan kokonaan. Hän edelleen opastaa poikaansa tarvittaessa ja tuurailee välillä yrityksen työntekijöitä.

– Samulilla on erinomainen porukka kasassa. Jokainen on alansa ammattilainen ja osaa hommansa. Firma jää erittäin hyviin käsiin. Samuli on ollut pikkupojasta asti mukana matkassa ja hallitsee kokonaiskuvan erittäin hienosti. Hyvillä mielin olen seurannut itse vierestä, Matti Kähkönen summaa hymyillen.

Samuli Kähkönen odottaa tulevaa toiveikkain ja odottavaisin mielin.

– Tervetuloa asioimaan luonamme!

Onko sinulla etsinnässä matkailuajoneuvo? Tutustu Caravankeskus Reatalon monipuoliseen tuotevalikoimaan osoitteessa: www.reatalo.net.

Caravankeskus Reatalo

Caravankeskus Reatalo on monimerkkitalo, jonka edustuksiin kuuluvat Adria, Dethleffs, Hobby, Kabe, Poksi ja Sunlight. Tutustu tuotevalikoimaan osoitteessa: www.reatalo.net

Seuraa Facebookissa: www.facebook.com/caravankeskusreatalo 

Yhteystiedot:

• Osoite: Teollisuustie 23, 96300 Rovaniemi

• Puhelin: 045 128 1128

• Sähköposti: reatalo@reatalo.net

• Aukioloajat: myymälä ma-pe klo 9–17, la klo 10–15, korjaamo ma-pe klo 9–16