Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Pää­val­men­ta­ja Lämsä teki rat­kai­sun­sa: voitot al­ku­sar­jas­sa tor­ju­nut Jani Lam­pi­nen pelaa Nuorten Lei­jo­nien maa­lil­la puo­li­vä­li­eräs­sä

Moncton/Helsinki
Ruotsia vastaan maalille asettuva Jani Lampinen (31) torjui alkusarjassa 5–2-voiton Slovakiasta ja 3–0-voiton Latviasta. Aku Koskenvuo on varamaalivahdin rollissa.
Ruotsia vastaan maalille asettuva Jani Lampinen (31) torjui alkusarjassa 5–2-voiton Slovakiasta ja 3–0-voiton Latviasta. Aku Koskenvuo on varamaalivahdin rollissa.

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue lähtee tänä iltana pelattavaan MM-kilpailujen puolivälierään samoilla kentällisillä, joilla Suomi pelasi jo lauantaina alkusarjan päätösottelussa Yhdysvaltoja vastaan.

Päävalmentaja Tomi Lämsä teki kokoonpanoon yhden muutoksen. Maalilla aloittaa Jani Lampinen, ja Aku Koskenvuo on varamaalivahtina.

Koskenvuo torjui alkusarjan ensimmäisen ja viimeisen ottelun. Suomi hävisi jatkoajalla Sveitsille 2–3 ja varsinaisella peliajalla Yhdysvalloille 2–6. Lampinen torjui alkusarjassa 5–2-voiton Slovakiasta ja 3–0-voiton Latviasta.

Nuorten Leijonien ja Ruotsin puolivälierä alkaa kello 18 Suomen aikaa.

Suomen kentälliset:

1. kenttä:

24 Ville Koivunen–27 Oliver Kapanen–37 Joakim Kemell

10 Topias Vilén–21 Aleksi Heimosalmi

Maalilla: 31 Jani Lampinen

2. kenttä:

29 Niko Huuhtanen–18 Verner Miettinen–22 Jani Nyman

7 Aleksi Malinen–3 Otto Salin

3. kenttä:

33 Brad Lambert–13 Topi Rönni–15 Lenni Hämeenaho

2 Jimi Suomi–6 Kalle Ervasti

4. kenttä:

25 Konsta Kapanen–28 Sami Päivärinta–23 Kalle Väisänen

7. puolustaja: 4 Ville Ruotsalainen

13. hyökkääjä: 34 Aleksanteri Kaskimäki

Varalla: 30 Aku Koskenvuo