Pää­mi­nis­te­ri kom­men­toi vi­ran­omai­set yl­lät­tä­nyt­tä ti­lan­net­ta len­toa­se­mal­la: "Hal­li­tus ei aina onnistu täy­del­li­ses­ti"

Perussuomalaisten Riikka Purra hiillosti pääministeri Sanna Marinia (sd.) eduskunnan kyselytunnilla.

-

Pääministeri Sanna Marin (sd.) myönsi torstaina eduskunnan kyselytunnilla, ettei Helsinki-Vantaalle ulkomailta palaavien suhteen annettu riittävän selkeitä ohjeita.

Kukaan ei ohjannut karanteeniin lentokentälle saapuneita 200 000 ihmistä. Osa heistä tuli koronaviruksen riskialueilta ja jatkoi matkaansa junalla tai bussilla altistaen suuren määrän ihmisiä tartunnalle.

– Minä en voi sanoa, että hallitus tulee onnistumaan täydellisesti kaikissa toimissa, mitä teemme. Elämme epävarmuudessa ja päivä kerrallaan, Marin myönsi.

Perussuomalaisten Riikka Purran mukaan rajoitustoimet eivät auta, kun virus leviää ulkomailta.

– Finavia ei voi tehdä viranomaisten toimia. Rajavartiolaitoksella ei ole valtuuksia. THL:n asiantuntijoille ihmiset tulivat kuulemma yllätyksenä ja ministeriössä oli tietokatkos, Purra hiillosti.

Tilanteeseen on puututtu

Marinin mukaan maahan tulijan pitää itse asettaa itsensä kahdeksi viikoksi karanteeniin. Hallitus on niin linjannut.

– Tilanteeseen on nyt puututtu. Terveydenhuoltohenkilökuntaa on ohjattu paikalle ja matkustajille jaettu selkeitä ohjeita.

Marinin mukaan ohjeistuksen on tästä lähtien oltava selkeätä.

– Teemme parhaamme, että tautia saadaan hillittyä ja ihmishenkiä pelastettua ja että suomalaiset voivat luottaa siihen, että terveydenhuollon kantokyky säilyy.