kolumni: Kan­nat­taa­ko päih­teis­tä kertoa lää­kä­ril­le?

pääkirjoitus: Saa­me­lais­pa­lis­kun­tien enem­mis­tön lähtö Pa­lis­kun­tain yh­dis­tyk­ses­tä on kova isku po­rol­lis­ten edun­val­vo­jal­le – mitä läh­ti­jät vies­ti­vät teol­laan?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Pää­kir­joi­tus: Yk­siöil­lä kova kysyntä

Pienten asuntojen vuokrat nousevat nopeasti Rovaniemellä. Nopea matkailijamäärien kasvu tuo mukanaan myös ongelmia.

Pienten asuntojen vuokrat nousevat nopeasti Rovaniemellä. Suomen vuokranantajien tilaston mukaan yksiöiden neliövuokrat ovat nousseet keskimäärin 6,1 prosenttia tämän vuoden alkupuoliskolla. Helsingissä yksiöiden vuokrat nousivat vain 2,5 prosenttia ja Oulussa 2,7 prosenttia.

Vuokrat nousevat, vaikka Rovaniemellä on viime vuosina rakennettu paljon. Esimerkiksi Kiela-korttelia rakennetaan parhaillaan. Rakentamistahti on yksi vauhdikkaimmista koko maassa suhteutettuna Rovaniemen kokoon.

Rovaniemellä vuokrat ovat jo korkeammat kuin esimerkiksi Oulussa, vaikka Oulu on selvästi isompi kaupunki. Vuokra-asunnot ehtivät olla Rovaniemellä tyhjillään vain noin kaksi viikkoa ennen kuin ne vuokrataan. Aika on selvästi lyhempi kuin Oulussa.

Pellervon ja Suomen vuokranantajien heinäkuussa tekemä vertailu osoitti, että Rovaniemi on asuntosijoittajille keskiverto kohde. Vertailussa oli mukana 24 kaupunkia ja Rovaniemi sijoittui sijalle 14.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.