lautapelit: Etsi kar­tal­ta mur­haa­ja, tai syötä kis­san­pen­tu­ja – pukin kont­tiin voi löytää mui­ta­kin lau­ta­pe­le­jä kuin vanhoja klas­si­koi­ta

leikkipuisto: Se­vet­ti­jär­ven lapset saivat äkäisen nä­köi­sen jou­lu­lah­jan koulun pihalle

Mainos : Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Lapin Kansan joulun ti­laus­tar­jouk­siin tästä.

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pää­kir­joi­tus: Suomen ve­ro­tie­to­jen avoi­muus häm­mäs­tyt­tää maail­mal­la ja jakaa myös suo­ma­lais­ten mie­li­pi­teet, oudolle tavalle löy­ty­vät pätevät pe­rus­te­lut.

Suomalaiset kuvailevat itseään usein umpimielisyyteen taipuvaiseksi kansaksi, joka vaikenee kahdella kielellä, eikä kerro omista, henkilökohtaisista asioistaan edes läheisilleen. Tätä on vaikea uskoa marraskuun 1. arkipäivänä, jolloin verottaja julkistaa tiedot verovelvollisten ansio- ja pääomatuloista sekä maksamista veroista. Kansa tuntee vuodesta toiseen toistuvan, jotenkin oudolla tavalla juhlavan tapahtuman veropäivänä, jolloin media täyttyy nimilistoista, missä eniten palkka- ja pääomatuloja saaneet on pantu paremmuusjärjestykseen.

Veropäivänä, jota myös kansalliseksi kateuspäiväksi kutsutaan, moni tuppisuusuomalainen muuttuu puhekoneeksi. Aamukahvi- ja lounaspöydissä siunaillaan joukolla niitä, jotka ovat tienanneen paljon ja varsinkin niitä, jotka ovat tienanneet liikaa.